Lokale initiativer får penge fra staten til at fjerne affald fra kysterne

Initiativer, som skal fjerne affald fra danske strande, har modtaget 3,1 millioner kroner i støtte fra Miljøstyrelsen. Flere ligger i TV 2 Lorrys område.

Nu kan strandgæster og brugere af kysterne flere steder i TV 2 Lorrys område se frem til mere natur og mindre affald.

Ubudne gæster langs strandene som kapsler, dåser, poser, plastiklåg, dunke, cigaretskod, bøjer og fiskegarn er nemlig en erklæret statsfjende, og nu har staten afsat midler, der skal bekæmpe fjenden.

I en pressemeddelelse oplyser Miljø- og Fødevareministeriet, at de har uddelt og fordelt 3,1 millioner kroner til i alt 25 projekter og initiativer, der skal fjerne plastik og andet affald fra danske strande og kystområder.

- Plastik er en trussel for vores natur og miljø. Det skader både natur og dyr, og det er med til at ødelægge naturoplevelsen langs de danske strande og kyster. Derfor er det en fornøjelse at opleve, hvor stor interesse der er for at hjælpe med at rydde op og yde en frivillig indsats, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Fem af de støttede projekter ligger i TV 2 Lorrys område.

Disse projekter i TV 2 Lorrys område har fået støtte

  • Sparta Atletik og Motion: 486.000 kroner

Skal gå til oprydning af Amager Strandpark, Jyllinge Strand samt Nakskov Strand og Esbjerg Strand

 

  • FRAK: 395.000 kroner

Skal gå til oprydning på Amager, Dragør, Strandmøllen og Bellevue

 

  • Nationalparkfond Skjoldungernes Land: 449.320 kroner

Skal gå til oprydning af kystområderne i nationalparken, der ligger i Roskilde og Lejre

 

  • Køge Kommune: 45.000 kroner

Skal gå til oprydning af kystområder i Køge Kommune

 

  • Ejby Bylaug: 11.500 kroner

Skal gå til oprydning af Ejby Strand

 

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

Blandt andet har foreningen FRAK fra Nørrebro, der hjælper udsatte unge med fritidsjob, modtaget 395.000 kroner, som skal bruges på oprydning ved Strandmøllen, Bellevue og på Amager og i Dragør.

Miljøminister Lea Wermelin understreger, at indsatsen mod plastikforurening har høj prioritet for regeringen.

- Vi skal væk fra brug og smid væk-kultur og i højere grad bruge vores begrænsede ressourcer igen og igen. Strandoprydningspuljen er en håndsrækning til alle de frivillige, som knokler med at holde strandene fri for affald, så andre kan nyde naturen, siger Lea Wermelin.

Pengene kommer fra Miljø- og Fødevareministeriets strandoprydningspulje, som uddeles hvert år frem til 2022. Både offentlige myndigheder, private selskaber og almindelige borgere har kunnet ansøge om tilskud.

I 2019 blev der ansøgt for knap 5,5 millioner kroner og uddelt 3,1 millioner kroner. Alle projekter og ansøgninger, der levede op til formål og krav har fået tilskud.

I løbet af 2020 vil Miljøstyrelsen igen åbne for ansøgninger til strandoprydningspuljen. Der er afsat 3,6 millioner kroner i 2020.

Du kan se den fulde liste over modtagere af penge fra strandoprydningspuljen på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside her.

FRAK har tidligere ryddet op langs Kalvebod Brygge på Amager.
FRAK har tidligere ryddet op langs Kalvebod Brygge på Amager.
Foto: FRAK

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik