Nu tager politiet skrappere midler i brug mod larmende fester

Københavns Politi skærper nu indsatsen mod udendørs fester i byrummet efter stigning i antallet af støjklager.

Med udsigten til en varm og tillokkende weekend og uden natklubber at feste på til langt ud på natten retter politiet nu fokus mod festende borgere, der med musik af buldrende højtalere har flyttet byturen fra klubben til byrummet.

Efter en stigning i antallet af støjklager er betjentene i Københavns Politi nu færdige med dialog og kommer i stedet til at udtrykke sig ved hjælp af bødeblokken.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er vores erfaring, at vi kommer rigtig langt ved at gå i dialog med folk, men vi må desværre også bare konstatere, at det ikke virker med alle, siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

- Derfor kommer vi nu til at stramme skruen de steder, hvor vi ved, at det er en udfordring, for eksempel ved havnefronten og i byens parker. Med det fokus der har været på musikstøj henover sommeren, kan ingen længere være i tvivl om reglerne, så derfor bliver der nu kortere vej til bødeblokken.

Bøde uden advarsel

Tidligere har politiet først givet et påbud, inden de har fundet bødeblokken frem. Men med den nye tilgang til støjende adfærd kan betjente nu gå direkte til bøderne, hvis det vurderes, at larmen klart overskrider ordensbekendtgørelsen.

- Vi har gentagne gange bedt borgerne om at tage hensyn og skrue ned for musikken, når de samles i det fri. Desværre er det ikke alle, der har forstået budskabet, siger Peter Dahl.

- Derfor kommer vi til at gå mere konsekvent til værks og udstede bøder uden en forudgående advarsel, for eksempel hvis man spiller høj musik på en soundboks i en af byens parker. Samtidig risikerer de ansvarlige, at vi beslaglægger deres musikanlæg.

Eksplosion i antal støjklager

Den hårdere kurs sker, efter coronakrisen har ført til en væsentlig stigning i politianmeldelser af støjende musik.

I juli måned skrev TV 2 Nyhederne, at antallet af støjanmeldelser i Københavns Politikreds i juni måned var mere end tredoblet sammenlignet med samme måned sidste år.

Også politikredsene Nordsjælland, Vestegnen og Midt- og Veststjælland har oplevet mere end en fordobling, viser tallene.

I København fortalte flere beboere til TV 2, hvordan de har set sig nødsaget til at melde støjen til politiet.

- Der er enormt meget larm, råben og skrigen, og der bliver smidt rundt med løbehjul og flasker. Det er som at bo midt på Rådhuspladsen eller foran Orange Scene, sagde Debbie Gyldenkrantz, der bor i en lejlighed nær den københavnske havnefront Islands Brygge.

DR skriver, at bøden vil ligge i størrelsesordenen 1.500 kroner, og hvis ikke larmen stopper, kan politiet desuden konfiskere de støjende musikanlæg.

Politiet kategoriserer forstyrrende larm fra musikanlæg som ”musik til ulempe”, og den slags kan komme fra både det offentlige rum eller fra private fester med for eksempel åbne vinduer eller altandøre.

Politiets aktuelle hotspots i København

Københavns Politi lister følgende områder som steder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger – såkaldte hotspots.  Politiet opfordrer folk til at undgå at søge mod disse områder.

 

  • Kongens Have
  • Amager Strandpark
  • Dele af Fælledparken
  • Midterrabatten på Sdr. Boulevard
  • Islands Brygge
  • Dronning Louises Bro
  • Kastrup Strandpark (Sneglen)
  • Området langs Sandkaj og Göteborg Plads

 

Kilde: Københavns Politi


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik