Klar med rentefrit lån: Skal hjælpe mindre virksomheder med at overleve

Ny ordning skal forbedre små og mellemstore virksomheders overlevelsesmuligheder, siger finansminister.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen laver en ny låneordning, der skal holde hånden under små og mellemstore virksomheder.

Det vil polstre virksomhederne med op til 35 milliarder kroner, oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde torsdag formiddag. 

Tiltaget skal ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) begrænse tabene og gøre virksomhederne i stand til hurtigt at komme i gang med produktionen på den anden side af coronakrisen.

- På denne baggrund tager regeringen i dag initiativ til en ny låneordning for små og mellemstore virksomheder.

- Ordningen forbedrer overlevelsesmulighederne for små og mellemstore virksomheder, der kan have vanskeligt ved at opnå lån i banken, siger han i en pressemeddelelse.

Moms bliver tilbagebetalt

Konkret er det den moms, som virksomhederne har indbetalt i marts, der vil blive tilbagebetalt som et lån. Lånet vil være rentefrit og skal tilbagebetales 1. april 2021.

SMVdanmark, som er erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder, opfordrede tidligere torsdag til nye hjælpepakker.

Uden ny hjælp vil det medføre en "massedød blandt selvstændige, iværksættere og små og mellemstore virksomheder", lød det fra erhvervsorganisationen.

Små virksomheder siger tak

Tilbagebetalingen af moms luner hos de små og mellemstore virksomheder, siger vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, i en pressemeddelelse. 

- Dette initiativ hjælper i særlig grad de SMV'er der er kommet ekstra i klemme fordi de ikke kan få lån i banken. Jeg vil derfor takke regeringen for at lytte, siger han, og opfordrer regeringen til yderligere tiltag, hvis ikke små og mellemstore virksomheder må lukke. 

-  Vores medlemmer har i gennemsnit mistet over 60 pct. af omsætningen og hvert femte kan ikke betale regningerne lige nu og her.

- Der er både et akut behov for likviditet lige nu og her. Og så bliver vi nødt til at hjælpe de mange virksomheder, som lige nu får meget begrænset hjælp, siger Jakob Brandt.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Københavnerbænke skal til new York

Særlig udstilling om Danmark: Ikoniske københavnerbænke har kurs mod New York

Royal Run

Person fik hjertestop under Royal Run

Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

Vis mere
20220606-224029-L-1920x1280we

Få overblikket: Sådan påvirker Royal Run trafikken i dag

Mona og Linda(2)

Europæisk nabodag: "Jeg er ikke alene, fordi jeg har rigtig gode naboer"

Vis mere