Tre politikredse indfører visitationszoner efter drab

Konflikten mellem to grupperinger og skyderiet i Ishøj søndag aften har fået tre politikredse i hovedstadsområdet til at indføre visitationszoner.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi har i dag indført visitationszoner. De gælder fra i dag og indtil den 30. september. Årsagen er en konflikt mellem to grupperinger.

- Vi opretter visitationszonen, da det er vurderet, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger. Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj. Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben, siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes. 

Formålet med indførelsen af er ifølge Københavns Politi at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben. 

Skyderi i Ishøj årsag til visitationszone

Baggrunden for beslutningen er ifølge Københavns Vestegns Politi skudepisoden på Gildbrovej søndag den 15. september kl. 21.16, hvor to 22-årige blev ramt af skud, og den ene afgik ved døden.

Onsdag den 11. september blev der affyret skud mod biler på en parkeringsplads ved en McDonalds i Hundige.  

TV 2 Lorry sendte live fra aftenens "borgermøde". 

Beslutningen betyder, at politiet i de fjorten dage, hvor der er visitationszone, kan lave  stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i zonerne. 

Store områder omfattet

Det er større områder, der er omfattet af visitationszonerne. I Københavns Politi strækker zonen sig over det følgende område: Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Alle – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nordre Fasanvej – Hillerødgade  – Nørrebrogade. 

Midt- og Vestsjællands Politi har indført visitationszone på Godsvej fra jernbanestrækningen, Hundigevej, indkørsel til Hundigevej nr. 38, markskellet før beboelsen frem til Godsvej ved indkørsel til Godsvej nr. 105, Godsvej frem til Lille Vejleå, Lille Vejleå/Ishøj Sø, sti til Hundigevej, Hundigevej og jernbanestrækningen fra Hundigevej via Hundige St. til Godsvej

Hos Københavns Vestegns Politi afgrænses visitationszonen mod Hundige (syd) langs kommunegrænsen til Greve Kommune, mod Vallensbæk Strand (nordøst) langs kommunegrænsen til Vallensbæk Kommune og mod nordvest langs Køge Bugt Motorvejen/Motorring 4, som dog ikke er omfattet.

De tre visitationszoner

 
 
Foto: Københavns Vestegns Politi
 
 
Foto: Midt og Vestsjællands Politi
 
 
Foto: Københavns Politi

Lederen hos Center for speciel efterforskning, politiinspektør Dannie Rise, vil ikke sætte navne på de to involverede grupperinger.

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere