Vildfaren svane fælder motorcyklist

Kommune hænger på ansvaret for at motorcyklist fik rygskade, da svane rev ledning til gadelampe løs.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da en svane en morgen for seks år siden fløj ind i nogle el-ledninger på Amager, satte det gang i en hel kæderække af begivenheder.
For svanen rev en ledning til gadelamperne løs, så den faldt ned på vejbanen lige foran en motorcyklist, der væltede og fik en rygskade.

Uheldet skete ved Torvegade helt tilbage i foråret 2006, men først nu er retsvæsnet færdig med at tygge på, om Københavns Kommune har ansvaret for den usædvanlige sag.
Og det har kommunen, fastslår Østre Landsret.

Motorcyklisten har selv forklaret, at det løse kabel må have ramt hans forhjul, siden han væltede. For selv om det var vådt føre, så kørte han forsigtigt og efter forholdene.
Han har krævet 1,3 million kroner i erstatning af kommunen, men landsretten tager kun stilling til, om kommunen har et ansvar eller ej.
Københavns Kommune har under sagen forklaret, at der ikke var hængt særligt blinkende metalstykker op i ledningerne ved Torvegade, for på det sted har der ikke tidligere været problemer med svaner, der fløj ind i ledningerne.

Derfor var tale om et uheld, der ikke var til at forudsige, og som ikke kunne være undgået.

Men Østre Landsret konkluderer, at vildfarne svaner tidligere har ramt luftledninger andre steder, så derfor var der ikke tale om en "upåregnelig hændelse".

Også Københavns Byret har tidligere fundet, at kommunen er ansvarlig for det usædvanlige uheld.

Når sagen er nået at blive så gammel, så skyldes det blandt andet, at motorcyklisten lod sagen ligge stille i flere år, før han havde overskud til at trække kommunen i retten.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Vis mere