Naturen Nu: Døende træer er fulde af liv

Der er store naturoplevelser at finde, hvis du går helt tæt på de allermest svækkede træer i naturen.

Det er muligt, at døde eller næsten døde træer kan se lidt sølle ud, når man møder dem på skovturen, men i denne uges Naturen Nu går naturformidler Philip Hahn-Petersen og skovløber Kristian Graubæk helt tæt på knækkede grene og døende stammer i Jægersborg Dyrehave - og de finder masser af svamp og insektliv i det døde ved. Mange arter er afhængige af det de døde eller døende træer.

Så selvom skovløber Kristian Graubæk lever af at fælde træer, så er han glad for de træer, der får lov at stå eller ligge døende, fordi de bliver hjem for forskellige arter insekter og svampe.

På en gammel eg finder Philip Hahn-Petersen og Kristian Graubæk for eksempel Svovlsporesvamp, der sidder i store plamager på stammen. En håndfuld snegle er allerede i gang med at spise af svampen.

- De fleste skovdyrkere kan jo ikke lide den, fordi den tager værdien af kævlerne, men naturen er glad for dem, siger Kristian Graubæk i videodagbogen herover.

Naturformidler Philip Hahn-Petersen opfordrer alle på skovtur til at gå helt tæt på nedfaldne grene og døende træer. For der er insektoplevelser at hente, hvis man ser godt efter.

På ugentlig basis tager Philip Hahn-Petersen ud i naturen og med sin smartphone optager han videoer der kan inspirere til at bruge naturen. Projektet er et samarbejde mellem Verdens Skove og TV 2 Lorry.

Se alle videodagbøger her og få inspiration til anderledes ture i naturen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik