Nye byggeplaner på Refshaleøen kan betyde farvel til Copenhell

Københavnere inviteres til at komme med forslag til, hvordan Refshaleøen skal tage sig ud i fremtiden.

Refshaleøen vil i de kommende år undergå en kæmpe forvandling fra event- og oplevelsesområde til boligområde.

Det kan betyde, at de helt store events som eksempelvis metalfestivalen Copenhell måske er fortid.

Det siger Jes Trasbøl, administrerende direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, til TV 2 Kosmopol.

- På sigt vil man nok ud at skulle finde en ny festivalplads til eksempelvis Copenhell. Men når det er sagt, så ser jeg gerne Copenhell fortsætte på Refshaleøen rigtig mange år endnu, siger Jes Trasbøl.

TV 2 Kosmopol har været i kontakt med Jeppe Nissen, direktør for Copenhell. Han har ikke nogen kommentarer til sagen mandag aften. 

Refshaleøens Ejendomsselskab repræsenterer fire pensionskasser, der tilsammen ejer 65 procent af projektområdet. By & Havn, der ejes af Københavns Kommune og staten, står med en ejerandel på 35 procent.

(Artiklen fortsætter efter kortet.)

Udenfor projektområdet ligger Biofos' rensningsanlæg og den tidligere Afmagnetiseringsstation Lynetten ejet af Forsvaret. Projektområdet dækker 80 hektar.
Udenfor projektområdet ligger Biofos' rensningsanlæg og den tidligere Afmagnetiseringsstation Lynetten ejet af Forsvaret. Projektområdet dækker 80 hektar.

Ejerne vil nu sammen udarbejde en fælles plan for området. Hvordan gør man så det, samtidig med at man bevarer områdets sjæl?

- Det er med henblik på at bygge en masse boliger blandt andet - men det handler også om, hvad det er for en bydel, man synes, Refshaleøen skal være, siger Jan Trasbøl.

Den 4. februar og 4. marts bliver der afholdt to åbne borgermøder, hvor man kan tilmelde sig. Til august offentliggøres den endelige vision for området.

- Vi vil prøve at finde gode løsninger på at bevare noget af det, som har skabt liv, nerve og identitet herude. Det, der gør, at københavnerne søger det. Vi er ikke gået ind specifikt lejer for lejer for at sige duer og duer ikke. Vi har skabt et samlet miks herude, som har værdi, og det kommer vi til at arbejde videre med, siger Jan Trasbøl.

Reffen håber på overlevelse

Direktør for Reffen - Copenhagen Street Food, Jesper Julian Møller, har mellem 800.000 og 1.000.000 besøgende om året. Han følger også - optimistisk - med i planerne for Refshaleøen.

- Jeg har en eller anden idé om, at det kommer til at blive rigtig godt herude.

Så du forventer en lys fremtid for jer også herude?

- Jeg begynder at kunne se en lille sprække i, at vi kan gøre os bemærkede og måske vil udlejer gerne fortsætte med os, fordi de kan mærke, at vi brænder for området.

Jesper Julian Møller skal forny sin kontrakt hvert tredje år - og mener slet ikke, at København som storby kan undvære et madmarked.

- Alle hovedstæder, som har bare en lille smule volumen, har et streetfood-marked, som er permanent. Det har Berlin, New York og London. Så derfor skal vi selvfølgelig også have det bedste og største streetfood-marked, siger han.

Byggeriet på Refshaleøen ventes at gå i gang i enten 2025 eller 2026. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik