Færdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Trafikselskab glæder sig over at langt flere ubetalte kontrolafgifter nu bliver inddraget.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fire store trafikselskaber Movia, DSB, Metro-Service og Arriva har i alt fået 116 millioner kroner udbetalt af de penge, som passagerer uden billet skyldte dem for ubetalte kontrolafgifter i 2020 - og det er tre gange så mange penge som i 2019, hvor tallet lå på 37 millioner.

- Det er en rigtig god ting, det er rigtig godt for de kunder, der betaler deres billetter, at vide at de kunder der ikke betaler, der bliver de kontrolafgifter som de har skyldt os gennem nogle år, inddraget nu, lyder det fra kundeservicedirektør hos Metro Service, Karen Rønberg.

Resultatet skyldes, at Gældsstyrelsen nu kan hæve pengene via skyldnernes løn. Og det kommer også kunderne til gode.

- Det går til alle kunders gode service, påpeger Karen Rønberg.

46.000 er blevet skåret i lønnen

I alt skyldte cirka 123.000 personer penge til de fire trafikselskaber, og omkring 46.000 har indtil nu fået inddraget pengene via lønnen.

- Der er jo altid nogle, som kan være svære at inddrive, men vi kommer til at inddrive langt det meste af det, varsler Karen Rønberg.

Den såkaldte lønindholdelse bliver dog kun brugt af Gældsstyrelsen, hvis det ikke har været muligt at få aftalt en afbetalingsordning. Og det er langt det billigste selv at henvende sig for at få gælden ud af verden, lyder det fra Gældsstyrelsens direktør, Lars Nordahl Lemvigh, i en pressemeddelelse.

- Jo længere man venter med at betale, jo flere renter løber der bare på, så skyldnerne slipper i virkeligheden billigst ved selv at kontakte os og indgå en aftale om betaling. Alternativt vil flere og flere skyldnere opleve, at vi anvender lønindeholdelse for at sende pengene tilbage til trafikselskaberne.


Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere