Oversigt

Seneste nyt

Læger advarer: Særlig gruppe er i risiko for ny flåtoverført sygdom

Læger har opdaget endnu en flåtoverført sygdom i Danmark.

- Det er en sygdom, som hedder neoehrlichiose. Den skyldes infektionen med en bakterie, som kan findes i danske flåter, og som kan blive overført, hvis man bliver bidt af en flåt, siger Anne-Mette Lebech, der er overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på Rigshospitalet.

Hun forklarer videre, at de fleste, der bliver smittet med sygdommen, ikke får nogen symptomer. De er selv i stand til at overstå infektionen og vil sandsynligvis ikke opdage, at de er smittet.

- Men der er nogle patienter, der er i risiko for at udvikle symptomer og sygdom. Det er ofte mennesker, som har et nedsat immunforsvar.

- Vi ved, at det specielt er patienter, der får visse former for biologisk behandling. Det kan være patienter i medicinsk behandling for visse former for blodkræft, svær gigt eller sklerose, siger Anne-Mette Lebech.

Indtil videre er der i alt 7 personer i Danmark, der er blevet diagnosticeret med neoehrlichiose. Det første tilfælde blev konstateret i 2014, og inden for det seneste års tid har læger på Rigshospitalet diagnosticeret seks.