Her er de nye restriktioner for Storkøbenhavn - og her gælder de

Der er kommet nye regler og restriktioner for 17 kommuner i Hovedstadsområdet efter et stigende smittetryk.

På dagens pressemøde i Sundheds- og Ældreministeriet fremlagde Magnus Heunicke (S) nye restriktioner for nattelivet for 17 kommuner i Hovedstadsområdet.

Restriktionerne kommer i kølvandet på den stigende smitte, hvor yderligere 334 personer er testet positive for corona det seneste døgn.

Smitten har særligt bredt sig i og omkring hovedstaden, og det er specielt de unge, der er ramt. På pressemødet oplyste Sundheds- og Ældreministeriet Magnus Heunicke (S), at der i den seneste uge har der været 2215 nye smittetilfælde, hvor 446 af dem er unge i alder 20-29 år. Og det er altså sundhedsmyndigheders formodning, at smitten spreder sig blandt de unge i nattelivet. 

- Hvis ikke vi handler nu, så risikerer vi at stå på kanten af en anden bølge af corona. En ud af fem smittede er unge mellem 20 og 29 år. Derfor skal restriktionerne, vi præsenterer i dag, hovedsagligt ramme nattelivet, siger Magnus Heunicke.

På pressemødet kom det blandt andet frem, at åbningstiderne for barer, restauranter og lignende serveringssteder skal lukke klokken 22. Dette vil også være gældende for private arrangementer, der afholdes på serveringssteder.

Sundhedsministeren sagde samtidig, at arrangementer som bryllupper og konfirmationer bør stoppe klokken 22, såfremt man kan overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Udover nye åbningstider kom det også frem på dagens pressemøde, at det nu bliver et krav for gæster og ansatte på serveringssteder at bære mundbind. Det gælder kun, hvis man står op, da det skal sikre, at folk holder afstand.

De skærpede restriktioner for Storkøbenhavn træder i kraft torsdag den 17. september og står foreløbigt til at udløbe den 1. oktober.

Herunder har vi samlet et overblik over de nye restriktioner, som gælder for 17 kommuner i og omkring København:

Restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22

 • Åbningstiderne for restauranter, barer og caféer i Storkøbenhavn bliver begrænset til klokken 22 i stedet for 24.

Mundbind eller visir, når man står eller går på restaurant

 • Både gæster og ansatte med kontakt til gæster skal bære mundbind eller visir. Det gælder for caféer, barer eller restauranter. Hvis man sidder ned, skal man dog ikke bære mundbind eller visir.

Private fester bør slutte klokken 22

 • Regeringen kommer med en kraftig opfordrer til, at alle private fester - herunder også bryllupper og konfirmationer - slutter senest klokken 22. Det skyldes ifølge regeringen, at det er i høj grad er private arrangementer, der er med til at drive smitten. Det er fortsat tilladt at afholde en fest, hvis man kan overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Besøgsrestriktioner på plejecentre

 • Besøg på plejecentre må kun foregå under helt bestemte omstændigheder, og derfor er der indført besøgsrestriktioner. Flere steder er der allered indført besøgsforbud på plejecentre. Besøgsforbud betyder i praksis, at man kun må få besøg, hvis ens tilstand er kritisk, eller at man maksimalt må have én besøgende, som skal være et nært familiemedlem.

Loft på 500 personer ved superligakampe

 • Der må maksimalt være 500 personer til superligakampe, som bliver afviklet i en af de 17 kommuner. Det inkluderer spillere, trænere, stab, bolddrenge og tilskuere, så det reelle tilskuertal på lægterne vil være lavere end 500. Begrænsningen kommer til at ramme klubberne FC København, Brøndby IF og Lyngby.

Regeringens skærpede tiltag sker på baggrund af stigende smitte med coronavirus, særligt i hovedstadsområdet. Tirsdag kunne Statens Serum Institut for fjerde dag i træk rapportere mere end 300 nye smittetilfælde.

Du kan gå i dybden med de seneste corona-tal i artiklen herunder:


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik