Region Hovedstadens småbørn storforbrugere af antibiotika

Opgørelsen fra Herlev og Gentofte Hospital: Halvdelen af de små børn får antibiotika

Lidt feber, røde kinder og andre små sydomstegn udløser ofte en antibiotikabehandling til de mindste børn  i Region Hovedstaden. Det viser en undersøgelse fra Herlev og Gentofte Hospital ifølge Berlingske.

Det bekymrer de forskere, der har stået for undersøgelsen, for forbruget her er mindst dobbelt så højt som i Sverige, og forskerne mistænker børnenes forældre for at presse sundhedsvæsenet ud i en antibiotika-kur. Jette Nygaard Jensen fra Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Herlev Hospital tror, at danske forældre og læger er lidt for hurtige til at ordinere medicin til de yngste.

-Hvis ens børn begynder at få røde kinder søndag eftermiddag, begynder man også selv at få ondt i maven. Man ved, at sådan en infektion varer flere dage, og så begynder man naturligvis straks at spekulere i den forestående arbejdsuge, siger hun til Berlingske.

Samtidig mener 62 procent af de praktiserende læger i en sideløbende undersøgelse, at forældre sjældent har viden om, at børnene ikke bliver hurtigere raske af en antibiotisk behandling, når der er tale om en let bakterieinfektion. Og tilgengæld kan den flittige brug af antibitotika give uheldige resultater - ifølge overlæge Magnus Arpi på Herlev Hospital i form af sukkersyge, overvægt, astma og adhd.

 

 

 

Spørg Os - Afstemning

_