Sundhedsplatform: Politikere vil høre sandheden fra lægerne

Politikerne i Region Hovedstaden indfører møder, hvor de kan tale med personalet på hospitalerne for at høre, hvad der er galt med Sundhedsplatformen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Møderne skal hjælpe med at klargøre, hvordan man kan rette op på problemerne.

Det nye dialogforum skal bestå af politikere fra alle partier, regionsledelsen, tillidsfolk samt ledere og medarbejdere fra hospitalerne.

quote  - Når diskussionen er rykket til at dreje sig om hospitalernes aktivitet og regionens samlede økonomi og dermed er nået op på allerhøjeste plan, så er det naturligt, at vi rykker det tættere på lederne af de politiske partier.

Sophie Hæstorp Andersen, Formand, Region Hovedstaden, Soc.dem.

Efter halvandet år med Sundhedsplatformen går det ikke helt godt med at indfri alle de mål.

Samtidig står regionen til at miste 730 millioner kroner i år på grund af aktivitetsnedgangen.

Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen, Soc.dem., erkender, at politikerne ønsker at være mere aktive i sagen, fordi problemerne er værre end forventet.

Lægerne har mindre tid til at tage sig af patienterne. De bruger tid på at betjene regionens nye it-system Sundhedsplatformen.
Lægerne har mindre tid til at tage sig af patienterne. De bruger tid på at betjene regionens nye it-system Sundhedsplatformen.

 - Når diskussionen er rykket til at dreje sig om hospitalernes aktivitet og regionens samlede økonomi og dermed er nået op på allerhøjeste plan, så er det naturligt, at vi rykker det tættere på lederne af de politiske partier, siger hun til Politiken.

I efteråret besluttede overlægerådet på Hvidovre og Amager Hospital, at gå direkte til politikerne for at forklare dem om de mange problemer med Sundhedsplatformen, som de ikke mente, 
at embedsmændene tog tilstrækkeligt alvorligt.

Omvendt har flere politikere følt sig noget i vildrede, fordi de har fået at vide af regionens ledende embedsmænd, at problemerne med Sundhedsplatformen var ved at være løst, og så kunne de høre det modsatte fra lægerne.

Med nedsættelsen af det nye dialogforum gennemfører partierne det ønske, der blev fremsat i flertallets konstitueringsaftale efter valget for en måned siden.

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere