Sygeplejesker i ironisk videoprotest mod besparelser

Hvert år skal de danske sygehuse yde to procent mere end året forinden. Men nu er toppen nået, lyder det fra sygeplejerskerne i Region Hovedstaden.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Vi er den mest troværdige faggruppe, men alligevel vil den mindst troværdige faggruppe ikke lytte til, hvad vi siger."

Sådan lyder budskabet fra en gruppe sygeplejersker i hovedstaden, der efterhånden har fået nok af det såkaldte effektiviseringskrav fra staten til regionerne.

quote Vi har efterhåndende prøvet på 1000 forskellige måder at forklare politikerne, at de to procent bare er ren besparelse. Vi har råbt og skreget og tryglet om, at få kravet fjernet.

Ditte Krøyer, Sygeplejerske & Initiativtager "2 pct VÆK"

Kravet indebærer, at regionerne årligt skal yde to procent mere end året forinden. Regionernes primære opgave er at drive hospitalsvæsenet, og derfor går det udover personalet på sygehusene.

- Vi har efterhåndende prøvet på 1000 forskellige måder at forklare politikerne, at de to procent bare er ren besparelse. Vi har råbt og skreget og tryglet om, at få kravet fjernet, lyder det fra sygeplejerske Ditte Krøyer på Hvidovre Hospital.

Ditte Krøyer er initiativtageren til Facebook-gruppen "2 pct VÆK", som i løbet af den kommende tid vil komme med sarkastiske eksempler på, hvor slem fremtiden bliver, hvis besparelserne fortsætter.

- Vi har allerede råbt om, hvor hurtigt vi løber, og vi har forklaret om konsekvenserne hos patienterne. Vi har været vreede, vi har været kærlige, men lige meget har det hjulpet, siger Ditte Krøyer som håber, at videoerne endelig kan få et flertal i folketinget til at få øjnene op for virkeligheden.

quote Vi må lægge pres på regeringen op til økonomiforhandlingerne med regionerne ved at prøve noget helt andet. Derfor har vi lavet de her små videoer, hvor vi vender det hele på hovedet.

Ditte Krøyer, Sygeplejerske & Initiativtager "2 pct VÆK"

- Vi må lægge pres på regeringen op til økonomiforhandlingerne med regionerne ved at prøve noget helt andet. Derfor har vi lavet de her små videoer, hvor vi vender det hele på hovedet, siger Ditte Krøyer.

I videoerne fortæller de entusiastiske sygeplejesker sarkastisk om, at "regnedrengene har jo ret, vi skal bare work smarter not harder", mens de enten står på rulleskøjter på hospitalsgangene eller får lolitadukker til at passe patienterne.

Sygeplejerskerne håber, at andre faggrupper vil lade sig inspirere af videoerne, der deles på Facebook, og lade sig inspirere til at lave deres egne videoer.

Men vigtigst af alt, så håber sygeplejerskerne, at politikerne når at få fjernet effektiviseringskravet. 

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere