Oversigt

Seneste nyt

Direktør i Region Sjælland fyret

Regionsdirektøren i Region Sjælland, Annemarie Schou Zacho-Broe, er fritaget fra tjeneste.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at formandskabet i regionen har orienteret Forretningsudvalget om, at regionsdirektøren er fyret.

Det er uvist, hvorfor direktøren er blevet fritaget for tjeneste, og i pressemeddelelsen fremgår det, at "det er desværre ikke på nuværende tidspunkt muligt at give yderligere oplysninger i sagen i respekt for personaleprocessen."

Til TV2 ØST oplyser Region Sjælland, at fritagelsen for tjeneste alene handler om Annemarie Schou Zacho-Broes ansættelsesforhold i Region Sjælland og ikke har forbindelse til en tidligere sag fra Fredericia Kommune, hvor hun også blev fritstillet. 

Annemarie Schou Zacho-Broe nåede kun at være regionsdirektør i et halvt år. 

I Annemarie Schou Zacho-Broes fagforening, Djøf, skriver administrerende direktør Tomas Therkildsen i en mail til TV 2 Kosmopol, at fyringen vækker undren. 

"Vi kan konstatere, at Region Sjælland påtænker at afbryde samarbejdet med regionsdirektør Annemarie Zacho-Broe efter blot 5 måneders ansættelse."

"Djøf bistår Annemarie Zacho-Broe i det videre forløb, men vi vil gerne udtrykke vores forundring over for dels afskedigelsen og den proces, Region Sjælland har valgt at følge i sagen"

"Det er en personsag, og vi har ikke yderligere at tilføje for nærværende", skriver Tomas Therkildsen til TV 2 Kosmopol. 

Skulle håndtere presset sundhedsvæsen

Ved ansættelsen i marts måned blev hun af regionsrådsformand Heino Knudsen (S) beskrevet som en "samarbejdsorienteret, strategisk og innovativt tænkende leder," som skulle sikre kontinuitet og fornyelse i Region Sjælland.

En kerneopgave for Annemarie Schou Zacho-Broe blev at håndtere et presset sundhedsvæsen med rekrutteringsudfordringer og for lange ventelister.

Før det havde hun blandt andet været kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Her blev hun i marts 2021 uberettiget bortvist fra sit job i kommunen i forbindelse med en sag om særbehandling af den fratrådte borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Ekstra Bladet beskrev dengang, at Jacob Bjerregaard havde fået særbehandling, da han købte en særligt attraktiv villagrund af kommunen.

Der blev før jul 2020 igangsat en undersøgelse, som byrådet fik en delkonklusion af. Det førte til hjemsendelsen i januar 2021.

Den fulde advokatundersøgelse slog dog fast, at Zacho-Broe ikke kunne kritiseres i forløbet omkring borgmesterens køb af byggegrund.

Senere rensede Statsadvokaten hende så "for enhver mistanke om, at der skulle have været en for nær relation mellem hende og Jacob Bjerregaard". Senere afgjorde voldgiftsretten så, at bortvisningen derfor var uberettiget.

Annemarie Schou Zacho-Broe

2023-2023: Regionsdirektør, Region Sjællland

2021-2023: Ledelses- og organisationsrådgiver

2018-2021: Kommunaldirektør, Fredericia Kommune

2017-2018: Velfærdsdirektør, Fredericia Kommune

2014-2017: Sundhedschef ved Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg

2013-2014: Kontorchef, Medborgerskab og Folkesundhed, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

2010-2013: Kontorchef for frivillighed og pårørendesamarbejde, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

2008-2010: Teamleder, Frivillighedsområdet, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

2007-2008: Udviklingskonsulent, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

Uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet i 2007