Tusindvis sælger billetter til udsolgt Roskilde Festival: "Jeg gider ikke tage afsted"

Selv om Roskilde Festival for længst har meldt alt udsolgt, er det ikke umuligt at skaffe sig en billet.

Med kun ti dage til at Roskilde Festival løber af stablen, bugner Den Blå Avis og sociale medier med billetter til salg.

I skrivende stund er der således knap 3000 opslag med festivalbilletter til salg på dba.dk.

Her er flere af billetterne sat til salg til under købsprisen på 2250 kroner for en såkaldt partoutbillet, hvor der er adgang til samtlige otte dage af musikfestivalen.

Det er på trods af, at Roskilde Festival kunne melde alt udsolgt i begyndelsen af maj, og at der andre år har været problemer med billetter til overpris ved udsolgte festivaler.

For nogle er det over to år siden, at de købte billetten. Men coronaaflysninger af både festivalen i 2020 og 2021 har gjort, at billetindehaverne ikke har kunnet komme afsted før i år.

Flere skriver i opslagene på dba.dk, at de siden billetkøbet er blevet forældre eller på anden vis er blevet forhindret i at rykke en uge ud af kalenderen til at tage på festival.

Gruppe gik i opløsning

TV 2 Lorry har talt med flere billet-indehavere, der nu forsøger sig med et gensalg. 

En af dem er 39-årige Maria, der har været på Roskilde Festival 15 gange. Nu sælger hun billetten, der oprindeligt skulle indløses i 2020. 

- Jeg sælger, fordi jeg ikke gider tage afsted. Jeg har ikke rigtig savnet det. 

- Jeg kan se, at der er flere, der sælger billetten billigt, så det er et forsøg på at få lidt hjem på den, siger Maria, der dog ikke er overbevist om, at hun lykkedes med salget. 

quote Jeg sælger, fordi jeg ikke gider tage afsted. Jeg har ikke rigtig savnet det

Maria

Dorte Lauritzen fra Hvidovre købte en billet til sin 19-årige søn for to år siden - som en gave. Men nu er den gruppe af venner, der skulle afsted, gået i opløsning.

- Billetten er to år gammel, og så skal folk noget andet. Han (sønnen, red.) vil også hellere arbejde derude. Og vi er blevet for gamle, siger Dorte Laurtizen, der heller ikke har stor tiltro til, at billetten ender med at blive solgt. 

Hun sælger sin billet til købsprisen på 2250 kroner.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

20190702-181115-L-4331x2883ma
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skulle have været første gang

Også den 20-årige Gustav Nissen fra Nørrebro i København forsøger sig med at sælge sin billet. Han har sat den til salg for 1999 kroner.

- Det skulle have været første gang, og så er det selvfølgelig ærgerligt, siger han. 

Hvorfor sælger du?

- Det er på grund af min svømning, hvor der er blevet lavet om i sæsonen, så den slutter senere end forventet.

Han håber på at komme af med billetten og er klar til at gå yderligere ned i pris, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Advarer om falske billetter

Det er særligt billetter, der er købt i 2020 og 2021, som Roskilde Festival oplever, bliver sat til salg over forskellige portaler.

Det oplyser Roskilde Festivals kommunikations- og marketingchef, Mads Mikkelsen, i en skriftlig kommentar.

Han kender dog ikke det samlede antal af billetter til salg, ligesom at festivalen ikke blander sig i, om billetterne bliver solgt til en lavere pris, end hvad der oprindeligt blev betalt for den.

Festivalen anbefaler, at man køber sin billet gennem billetportalen TicketMaster, hvor forhindrede festivalgængere også har mulighed for at sætte billetter til salg.

På den måde mindskes risikoen for at købe en falsk festivalbillet, oplyser Mads Mikkelsen, der ikke har grund til at tro, at et øget udbud gør risikoen for billetsnyd større.

- Normalt er det, når der ingen billetter er at få, at risikoen for snyd øges, siger kommunikationschefen.

Roskilde Festival finder sted fra 25. juni til 2. juli.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik