Amish Camp serverer gratis pattegris til 200 - og fortsætter ånden efter festival

Amish Camp er noget for sig på Roskilde Festival. For udover at drikke bajer og hore i deres rumspringa-periode - så deler de gratis mad ud og gør gode gerninger såvel som på festivalen og uden for.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Amish Camp serverede på dette års festival helstegt pattegris til 200 sultne festivalgængere på Roskilde Festival.

Gratis.

Mændene og kvinderne i campen er klædt ud som Amish-folkene i USA, der lever et liv i den kristne tro uden elektronik og synder.

Men i denne camp er synder tilladt, da de har valgt rumpringa som tema, der er en periode, hvor amish-teenagere får lov at skeje ud, inden de resten af livet skal leve uden alkohol, tilfældig sex og mobiltelefoner. 

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Den dydige side af trosretningen har de dermed lagt til side - men den kristne del har de taget med sig. I Amish  Camp handler det nemlig om at give videre.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

- Vi kører et intensiv forhold til aggresiv venlighed, siger Niels Deppe, der er medlem af Amish Camp.

- Det mest amish at gøre er at give noget tilbage til festivalen, som den har givet os de sidste tyve år. Så vi har minimum to velgørenhedsprojekter om året uden for festivalen. Så fanger vi en masse glade mennesker, og det smitter af på andre, siger han. 

Kom med ind i den venlige camp:

Medlemmerne af Amish Camp  har gjort det til et mål at sprede og handle efter the orange feeling. Også i de 357 dage om året, hvor der ikke er Roskilde Festival.

That Orange Feeling

De velgørende projekter har været alt fra et cykelværksted, hvor alle kunne få lavet deres cykel til en velkomstfest for flygtninge i Forum, en julefest til asylbørn og et folkekøkken på et herberg.

De har også stiftet en fodboldklub for flygtningebørn.

- Hele den der Orange Feeling, som alle taler om, ved vi ikke, hvad er. Men vi forsøger at finde den. Det handler jo ikke kun om at være amish, når man er på festival. Vi er amish hele året rundt, siger Niels Deppe.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

På festivalen har de kørt projekt red en lejr. Her samlede de rullegræs, pavillon, telte og soverposer og lidt spiritus og gav til den mest sammenfaldne lejr.

Derudover har de i deres camp deres egen barber-salon tl at stude de lange skæg og en koncertscene, hvor de inviterer bands til at spille. 

Da campen stillede op med stegt pattegris og sangria fik de fantastisk respons fra deres medmennesker. 

- Efter event med live koncert, så har alle i hele området givet os gaver og saluteret os med kys og kram - det er det bedste bud på orange feeling, siger han.

Amish Camp vandt prisen for årets camp i 2016 for deres stil og hjælpsomhed.

Nomineret til RF Hero 2018:

  • Amish Camp er blandt de nominerede til prisen som RF hero - altså en ægte festivalhelt.
  • Her kæmper de med disse andre helte om prisen.
  • Campen er nomineret af Roskilde Festival. Her er en del af begrundelsen: 
  • "Denne camp har gjort det til en slags raison d'être at være kustoder for the Orange Feeling. De tager følelsen med uden for festivalen."

TV 2 Lorry mødte Amish Camp live torsdag aften:

 


Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere