Rotte-boom i Helsingør:"Det har aldrig været værre end nu"

Helsingør Kommune har oplevet en eksplosiv stigning af rotteanmeldelser i årets første måneder.

Tal fra Helsingør Kommune viser, at der i de første måneder af 2018 er sket en markant stigning i rotteanmeldelser fra borgere i kommunen.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Helt præcist har Helsingør Kommune modtaget 362 anmeldelser om rotter i perioden 1. januar frem til 8. marts. I samme periode sidste år tikkede der 243 anmeldelser ind, så dermed er antallet af anmeldelser altså næsten 50 procent højere i år

Det skyldes blandt andet, at antallet af rotter er meget højt i år, og hos Helsingør Kommune ser man med alvor på den eksplosive stigning.

- Lige nu vælter det ind med anmeldelser, og hvis det forsætter i det her tempo, så ender vi med rigtig mange anmeldelser, men det er ikke til at sige på nuværende tidspunkt, om det bliver tilfældet, siger biolog Carsten Strøm, der har overblikket over borgernes anmeldelser i kommunen.

Kim Hansen er kommunalt ansat skadedyrsbekæmper i Helsingør, og han fortæller, at det aldrig har været så slemt før.

- I de mange år jeg har været skadedyrsbekæmper i Helsingør Kommune, har jeg aldrig oplevet en rottesituation, der er værre, end den er nu, siger han til TV 2 Lorry.

Allerede i januar lagde han mærke til, at der var mere at lave end normalt.

- Der er flere faktorer der spiller ind, men den milde vinter har været stærkt medvirkende til det rotteboom, der er i kommunen netop nu. Rotterne har haft mulighed for at få flere kuld, og så går det pludselig stærkt, siger han.

Den seneste uges kulde betyder også noget for stigningen i antallet af rotteanmeldelser, da gnaverne søger ind i boliger, biler eller skure for at få varmen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik