Nyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

I april måned sidste år slukkede Solrød Kommune for et ellers helt nyt springvand midt på torvet, fordi vandforbruget viste sig at være 20 gange højere end ventet.

Da Solrød Kommune i 2018 indviede et nyt springvand i hjertet af byen foran rådhuset og Solrød Centret til flere millioner kroner, havde de næppe forestillet sig, at det ønskede vartegn få år senere skulle stå tørlagt og trække spor af økonomiske kvaler og en langvarig voldgiftssag.

Ikke desto mindre står springvandet på Strandvejstorvet nu, små tre år efter indvielsen, afspærret og vissent som et trist stykke urbant design.

Sådan har det fremstået siden april sidste år, hvor kommunen lukkede for vandet, da det kom embedsværk og politikere for øre, at springvandet brugte 6.000 liter vand om dagen – en vandregning 20 gange højere end det forventede forbrug på 300 liter om dagen, som kommunen var stillet i udsigt.

Samtidig sendte kommunen sagen til voldgiftsnævnet for at få afklaret, hvilke af de entrepriser, som har været inde over byggeprojektet, der har ansvaret for fejlene, der har medført det enorme vandforbrug.

Siden da er det gået ualmindeligt trægt med at få klarlagt ansvaret. Sagen er således fortsat ikke afgjort. Og det ærgrer Solrød Kommune.

- Vi var ærgerlige over, at det var nødvendigt at sende sagen til Voldgiftsnævnet, og det er klart, at vi naturligvis havde håbet på, at sagen var afklaret for længst, udtaler Jens Saabye, som er teknisk chef i Solrød Kommune.

Lidt nyt under solen i Solrød er der dog. I januar måned blev der foretaget undersøgelser, som påviste utætheder omkring springvandet, der kan være med til at forklare det enormt høje vandforbrug.

- Vi kan dog desværre ikke gøre meget andet end at afvente en afgørelse, men vi håber naturligvis meget på, at det hele er ordnet, så vi kan åbne for springvandet igen til sommer, lyder det videre fra kommunens tekniske chef.

Solrød Kommune uddyber på dens hjemmeside, at det langtrukne forløb blandt andet skyldes, at springvandet er en kompleks blanding af to fagentrepriser. Derfor er det en udfordring at få placeret et særskilt ansvar for problemerne.

Springvandet ved Strandvejstorvet kostede kommunen to millioner kroner ved vedtagelsen i 2017.

TV 2 Lorry omtalte det omdiskuterede springvand, da Solrød Kommune sendte sagen i Voldgiftsnævnet. Se mere i indslaget herunder:

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik