Efter kaotisk weekend advarer lufthavnen nu om lange køer fremover

Flere rejsende var tæt på eller missede helt deres fly i den forgangne weekend på grund af lange køer i lufthavnen. Personalemangel er årsagen, forklarer direktør og advarer om travle dage i vente.

Efter to magre år under coronapandemien kan Københavns Lufthavn nu igen mærke, at rejselysten er vendt tilbage blandt danskerne.

Men den stigende rejseaktivitet er tilsyneladende kommet en smule bag på Nordens travleste lufthavn.

For nok flokkes de oplevelseshungrende igen til Kastrup, men antallet af ansatte til at håndtere de stadig større menneskemængder i lufthavnen følger ikke proportionelt med og halser for tiden efter.

Københavns Lufthavn afskedigede et stort antal medarbejdere under coronakrisen, og nu bakses der gevaldigt med at få ansat igen.

Resultatet er, at der lige nu er stor personalemangel i lufthavnen – specielt i sikkerhedskontrollen, skriver Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse torsdag.

Flere missede flyet efter kø på halvanden time

Det mærkede mange rejsende i den forgangne weekend, hvor bededagsferien sendte mange gennem lufthavnen.

Flere medier beskrev, hvordan kaotiske scener og timelange køer til bare at nå frem til sikkerhedskontrollen gjorde, at flere rejsende var tæt på at misse – eller slet og ret missede – deres fly.

Blandt andet skrev Danmarks Radio og Finans.dk om lange køer til sikkerhedskontrollen, der strakte sig hele vejen ned til metrostationen, mens B.T. skrev, at flere rejsende på Store Bededag ikke nåede deres fly som følge af køer på halvanden time.

Overfor DR beskriver Frank Sole Pedersen fra Hørsholm, der var lige ved at misse flyet til Rom torsdag i sidste uge, kø-helvedet som kaotisk og hvor folk råbte ad hinanden.

- Jeg synes ikke, at det kan komme som en overraskelse, at folk vil rejse igen. Omikron kom allerede i november, december og januar, og der burde man jo allerede have startet med at genhyre de folk, som man måske har fyret, sagde Frank Sole Pedersen til DR tidligere på ugen.

Kø-kaos vil gentage sig i kommende weekender

Og den situation kan gentage sig i de kommende weekender, advarer Københavns Lufthavn nu.

- Vi er desværre inde i en periode, hvor vi må appellere til passagernes tålmodighed. Den seneste tid har vi været udfordret på længere ventetider i sikkerhedskontrollen. Det beklager jeg selvfølgelig, udtaler Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør.

Han tilføjer, at lufthavnen siden januar har ansat over 400 nye medarbejdere. Men fordi oplæring, uddannelse og sikkerhedsgodkendelse af disse tager tid, skal man altså fortsat væbne sig med tålmodighed og forberede sig på længere køer end normalt, når man skal rejse den kommende tid.

Der bliver nemlig perioder med længere ventetider end normalt i den kommende weekend, skriver lufthavnen i pressemeddelelsen og opfordrer passagerer til at komme i god tid og forberede sig så godt som muligt hjemmefra.

- Hvis man har mulighed for det, anbefaler vi, at man checker ind hjemmefra. Det sparer tid og gør turen gennem lufthavnen nemmere. Derudover er det en fordel, at man har alle sine dokumenter klar både printet på papir og elektronisk. Og så gælder det også om, at man pakker sin håndbagage korrekt og er klar, når man kommer frem til sikkerhedskontrollen, siger Peter Krogsgaard i pressemeddelelsen.

Ifølge Peter Krogsgaard er det udelukkende de kommende uger, hvor rejsende skal væbne sig med tålmodighed og forvente længere køer. Til sommer bør medarbejderniveauet være tilbage på normalen, siger han til Ritzau.

Rådet fra Københavns Lufthavn er, at man som rejsende inden for Europas grænser lørdag og søndag møder op to og en halv time inden afrejse, mens anbefalingen er to timer på andre tidspunkter.

Skal man uden for Europa, anbefales man at komme tre timer før afgang.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik