Nu sker det igen: Kommune tvinges til at standse nyt byggeprojekt

Først var det Helsingør, der i sidste uge måtte sætte en ny svømmehal på pause. Nu er Tårnby Kommune presset til det samme. Årsagen er ens for begge kommuner.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronakrisen får, med rette, skyld for meget. Og nu er den indirekte også årsag til at Tårnby Kommune må sætte et nyt prestigeprojekt på hold - en ny skøjtehal. 

Pandemien har nemlig gjort, at byggematerialernes priser banker i vejret. Blot inden for de seneste fire måneder er priserne steget med 25 procent. 

- Udskydelsen sker på baggrund af anbefaling fra bygherrerådgiver og Teknisk Forvaltning. Anbefalingen fra rådgiver lyder, at det nuværende udbud bør stoppes, og at man bør afvente, at byggebranchen har tabt noget af pusten, og materialepriserne har fundet et mere naturligt leje, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse. 

Eksisterende skøjtehal fortsætter

- Vi har bestemt ikke droppet opførelsen af den nye skøjtehal, men under de nuværende omstændigheder kan vi se, at den endelige pris kommer til at være alt for høj i forhold til det oprindelige budget. Dette er desværre en tendens, man i øjeblikket ser meget. Flere offentlige bygherrer og almennyttige boligforeninger må annullere udbud eller opsige samarbejdet med entreprenører, inden selve byggeriet starter, på grund af de for høje priser, udtaler borgmester Allan S. Andersen.

Han understreger, at den eksisterende ”gamle” skøjtehal fortsætter, indtil opførelsen af den nye er en realitet. Det er der ingen driftsmæssige problemer i.

Klar når priser stabiliserer sig

Fortsætter prisstigningerne, er det rådgiver, Tegnestuen Mejeriets opfattelse, at Tårnby Kommune vil kunne forvente store ekstrakrav fra totalentreprenøren, hvis projektet sættes i gang allerede nu.

Projektet for den nye skøjtehal skulle have været sendt i EU-udbud mandag den 7. februar., men sådan bliver det altså ikke.

Selve byggeriet skulle efter planen have været sat i gang i december i år og stået klar til aflevering i februar 2024.  

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Royal Run

Prins Vincent overhalede storebror kort før målstregen

Mona og Linda(2)

Europæisk nabodag: "Jeg er ikke alene, fordi jeg har rigtig gode naboer"

Vis mere