Politiet: Her viser rockergrupper interesse for at slå sig ned

Tårnby Kommune og Københavns Politi er i dialog om rockergruppers mulige indtog.

Der er forlydender om, at to rockergrupperinger lige nu er ved at slå sig ned i Tårnby.

Og det er noget man tager meget alvorligt, lyder det fra Tårnby Kommunes borgmester Allan S. Andersen (S):

- Vi synes, det er uacceptabelt, hvis de nedsætter sig i vores kommune med rockerborge. Vi vil gøre alt for, at de ikke kan etablere sig, siger borgmesteren til TV 2 Lorry. 

quote Det vi selv kigger ind er, at det er to forskellige navngivne grupper

Allan S. Andersen (S)

Lige nu er Tårnby Kommune i kontakt med Københavns Politi om problemet, og politiet er nu i gang med at kortlægge bandernes aktuelle færden i Tårnby.

- Vi venter et notat fra politiet, men det, vi selv kigger ind i, er, at det er to forskellige navngivne grupper, siger Allan S. Andersen. 

Borgmesteren frygter, at de to grupperinger vil bekrige hinanden, hvis de får mulighed for at slå sig ned.

- Hvis man etablerer sig i to forskellige grupperinger inden for bandemiljøet, så er vi nervøse. Man frygter altid på borgernes vegne, hvis der er to rivaliserende bander, der er i kamp mod hinanden, for det vil gå ud over borgere og erhvervsliv i kommunen, siger han.

Samarbejde med politiet

Fra politiets side bekræfter man en interesse fra miljøet om at slå sig ned på Amager:

- Vi er bekendte med, at der i dele af rocker-/bandemiljøet har været og er interesse for at bosætte sig på Amager. Det er vi selvfølgelig meget opmærksomme på, og vi er i dialog med kommunerne på Amager om det, siger ledende politiinspektør Gert Sejbak. 

Borgmester Allan S. Andersen (S) håber, at kommunen i samarbejde med politiet og regeringens bandepakker og planloven kan drive eventuelle bandegrupperinger på flugt: 

- Vi nogle lokalplaner, der siger, at man ikke må lave den type forening og så kan man jo afvise på den måde, og så regner vi også med at kunne gøre bruge af bande- og rockerpakkernes muligheder, siger Allan S. Andersen.

Han nævner, at kommunen tidligere har haft held med at stoppe lignende forsøg på slå sig ned i Tårnby:

- Vi har prøvet det før for cirka et års tid siden, hvor en bandegruppering prøvede at etablere sig nær en af vores skoler, og der gik vi i dialog med udlejer og fik dem opsagt, fortæller Allan S. Andersen. 

Skærpet tryghed

Med den nyoprettede nærpolitistation på Kamillevej håber Allan S. Andersen at borgerne i Tårnby generelt vil blive ved med at føle sig trygge:

- I den seneste tryghedsmåling fra Justitsministeriet kunne vi se, at 87,3 procent af Tårnbys borgere føler sig trygge i deres nabolag. Den udvikling skal vi have til at fortsætte, og derfor tager vi de seneste forlydender om bandernes indtog i Tårnby meget alvorligt, siger han.

Spørg Os - Afstemning

_