København har underskud på millioner - for femte sæson i streg

København Håndbold har for femte sæson i streg underskud. Denne gang er det på 7,3 millioner kroner.

"Røde tal på bundlinjen, men sportslig succes."

Det kan lyde som en gentagelse, og det er det faktisk også. For netop et år siden offentliggjorde København Håndbold regnskabet for 2016/2017-sæsonen, hvor de kunne berette om et underskud på 4.894.711 kroner.

Tirsdag er regnskabet for 2017/2018-sæsonen, hvor København Håndbold blev danske mestre, blevet offentliggjort, og denne gang er underskuddet på 7.367.036 kroner. Med underskuddet løber det samlede underskud siden klubbens fødsel i 2013 op i over 27 millioner kroner.

- Det er desværre forventet. Vi har været bekendt med tallene løbende, og det er et skuffende regnskab nu. Men det er tro mod den plan, der er blevet lagt. Vi har investeret yderligere sidste sæson i det sportslige setup og i administrative oprustninger. Og det er nogle investeringer, som selvfølgelig er i tråd med, hvad vores ejer og bestyrelse har besluttet, siger direktør i København Håndbold Janni Møller Thomsen til TV 2 SPORT.

- Det er en lang, sej proces, som vi godt er klar over. Vi har bygget København Håndbold op med lag på lag. Sidste år lagde vi et endnu tykkere lag på, og det har vi gjort igen til den her sæson i håb om, at den kontinuerlige tilstedeværelse i toppen af dansk kvindehåndbold og europæisk kan være med til at give os det kommercielle gennembrud.

Direktøren peger desuden på, at deltagelse i EHF Cuppen og Champions League koster mange penge for klubben.

- Udviklingen går ikke hurtig nok på indtægtssiden, men det er den rigtige vej, den går. Spørgsmålet er så bare, om det går hurtigt nok til, at vi kan opretholde det niveau, vi har nu, eller om skal justere og så bygge på igen på et senere tidspunkt efter 2021. Det vurderer vi selvfølgelig løbende med bestyrelsen og sammen med ejeren, siger direktøren.

I begyndelsen af 2013, da hovedstadsklubben København Håndbold blev stiftet, var der høje ambitioner fra første fløjt. Med forretningsmanden Kim Mikkelsen i ryggen var planen at blive et storhold, som skulle spille med om både DM- og Champions League-titlen.

I 2016 offentliggjorde København Håndbold en 2021-plan, og den var klubejer Kim Mikkelsen stadig begejstret for, da han udtalte sig for et år siden.

- De første halvandet år af den femårsplan, vi lagde dengang, har kastet DM-sølv, Final4-deltagelse samt EHF-gruppespil af sig, og vi ligger lige nu på førstepladsen i ligaen, sagde Kim Mikkelsen, hvorefter København Håndbold vandt ligaen.

Inden mesterskabet fortalte Kim Mikkelsen, at han var klar til at investere flere penge i klubbben. Med de første regnskaber kan det blive en nødvendighed, hvis klubben skal fortsætte på samme niveau. 

Spørg Os - Afstemning

_