Louise-drabet: Erfarne efterforskere har endevendt drab på gravid kvinde

Politiet har bedt en gruppe efterforskere se på sagen, hvor 32-årige gravide Louise Borglit for knap to år siden blev dræbt af knivstik i Herlev.

Københavns Vestegns Politi har i knap to år forgæves ledt efter gerningsmanden til drabet på den 32-årige gravide Louise Borglit, som blev dræbt med flere knivstik i Elverparken i Herlev.

I en måned har politiet haft særlig hjælp af en speciel efterforskningsgruppe.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi mangler et gennembrud i sagen. Vi mangler en gerningsmand, og vi mangler et gerningsvåben. Vi ville gerne have friske øjne på sagen, og derfor har vi haft en særlig efterforskningsgruppe til at kigge på sagen, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose, Københavns Vestegns Politi til TV 2.

Gruppen bestod af en efterforskningsleder fra Københavns Politis drabsafdeling og to erfarne efterforskere.

- De fik elektronisk adgang til sagen, og så gennemgik vi gerningsstedet med dem. Derefter kiggede de på sagen, og de havde selvfølgelig metodefrihed, siger Peter Malmose.

Arbejde afsluttet

Efterforskningsgruppens arbejde har varet en måneds tid, og det blev afsluttet i sidste uge.

- De kommer med en række anbefalinger, som vi nu kigger på. Og vi vil nu vurdere, om der er noget, vi kan gøre. Vi håber jo på et gennembrud i sagen, siger Peter Malmose. Han vil ikke oplyse detaljer om efterforskningen eller om efterforskningsgruppens anbefalinger.

Her ses politiet i færd med at afsøge søen i Elveparken i dagene efter drabet.
Her ses politiet i færd med at afsøge søen i Elveparken i dagene efter drabet.
Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Drabet fandt sted den 4. november 2016 i Elverparken i Herlev. Louise Borglit var ude at gå en tur med sin søsters hund ved 19-tiden, da hun blev stukket flere steder, blandt andet i brystet. Afværgelæsioner viste desuden, at hun havde kæmpet for sit liv mod drabsmanden.

Hun var gravid i syvende måned.

I tv-klippet nedenfor kan du møde Louise Borglits søster, som TV 2 Lorry interviewede på et-årsdagen efter drabet. 

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik