Nye tiltag i Ishøj mod stigende smitte

Der bliver nu grebet ind mod smittestigning i Ishøj Kommune. Samtidig skal vaccinationstilslutningen øges, siger kommunens borgmester.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver nu grebet ind mod stigende smitte i Ishøj Kommune.

Alle borgere i kommunen opfordres således til at blive testet, og fra tirsdag rykker Region Hovedstaden ind med yderligere testkapacitet for at bistå den opgave.

Det fortæller kommunens borgmester Ole Bjørstorp efter at have afholdt et møde med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Det er alvorlige tiltag, men det er nødvendigt, fordi vi skal have det her incidenstal betydeligt ned. Så må vi finde de kradse midler frem, siger han til TV 2.

Ønske om at hjemsende klasser

Der bliver også sat ind med restriktioner i skoler og daginstitutioner. Her kommer der krav om, at børnene ikke må blandes på tværs af stuer og klasser.

Ole Bjørstorp fortæller, at kommunen også havde et ønske om få hjemmel til at sende klasser hjem. Det landede der dog ikke en aftale om.

- Der var ikke en total afvisning, men det kan bare ikke lade sig gøre i dag eller i morgen, siger han til TV 2.

Fordi coronavirus ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom, er der ikke klare retningslinjer for, hvornår klasser skal hjemsendes. Det er derimod Styrelsen for Patientsikkerhed, der foretager en individuel vurdering og træffer en beslutning.

Danmarks højeste incidenstal

De seneste syv dage har der været 136 smittetilfælde i Ishøj Kommune.

Det svarer til en incidens - antal smittede per 100.000 indbyggere - på 590, hvilket er det klart højeste i Danmark. På landsplan er tallet 138, viser tal fra Statens Serum Institut.

Samtidig har kommunen en lav vaccinationstilslutning på 62,1 procent, til sammenligningen er det 75 procent på landsplan.

Det tal er Ole Bjørstorp ikke tilfreds med.

- Vi er nødt til at få flere vaccineret, det er simpelthen for få. Specielt i de yngre grupper skal der vaccineres flere, siger han.

_

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
kort overblikket ejendomsvurderinger parcelhus

Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Vis mere