Fodboldklub droppede talenthold for børn, og så smuttede 10 spillere: - De dygtige kedede sig

DBU mener, at små børn i mange klubber alt for tidligt udvælges til elitehold.

Da Brøndbyernes IF i sommer traf beslutningen om at droppe talent-træningen for de yngste, gav det kraftige reaktioner. Flere trænere forlod klubben, og det samme gjorde omkring 10 spillere fra et af talentholdene.

Flere spiller rykkede til enten KB, FC Nordsjælland eller Gentofte Fodbold Akademi. En af dem, som spillede på et af Brøndbys udvalgte talenthold, er 11-årige Vitus Hommelgaard.

- De havde nogle søde trænere. De var gode til at give mig selvtillid, siger Vitus Hommelgaard til TV 2 Kosmopol.

Da Brøndby droppede at lave nye talenthold gav Vitus Hommelgaard og hans far, Jann Hommelgaard, klubben en chance, men de valgte at stoppe i november.

- Fordi tempoet blev lavt, fordi U-talent (talentholdet, red.) var væk, siger Vitus Hommelgaard.

- Problemet er, at børnene, der er dygtige, lige nu kommer til at kede sig, hvis de spiller med nogen, som klatrer i målene eller et hegn - eller hvis de ikke har samme koncentration.

Derfor valgte de at skifte til Gentofte Fodbold Akademi – der også ligger tættere på, hvor de bor.

Udvælges for tidligt

Og netop den klub har et ry for at selektere børn helt ned til femårsalderen. Det er stik imod Dansk Boldspil-Unions (DBU) anbefalinger.

Torsdag siger DBU til TV 2 Kosmopol, at små børn i mange klubber alt for tidligt udvælges til elitehold.

Jann Hommelgaard er da også klar over, at et elitehold kan give hård konkurrence og dermed også skuffelser:

- Det kan godt være, han bliver valgt fra. Men så kan det være, at man kan gå til atletik eller andet, hvor han kan bruge sine evner. Nu er hans drøm at blive fodboldspiller, og så bakker vi ham op, så længe der er mulighed for det.

quote Problemet er, at børnene, der er dygtige, lige nu kommer til at kede sig, hvis de spiller med nogen, som klatrer i målene eller et hegn

Jann Hommelgaard

Efter af Brøndbyernes IF i sommer valgte at droppe talentholdene op til U12, er nogle spillere altså faldet fra - men andre er kommet til. Kenneth Iversen er far til en af de nye på holdet, og for ham har det haft betydning, at talentholdet er droppet.

Vi holdt ham faktisk væk fra Brøndby i starten, fordi det blev for ambitiøst. Og der er hverken vi eller Valdemar på det punkt endnu, hvor det skal være så seriøst. Så derfor valgte vi en anden klub. Men i og med at det ikke er sådan længere, synes vi, det er rart at komme tilbage, siger Kenneth Iversen.

Brøndbyernes IF har nu valgt at bruge flere penge på kurser til de forældre, som træner børnene. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik