Livah arrangerer demonstration mod dragshow: Det er ikke noget, vores børn skal se

Der er arrangeret både en demonstration mod et børneshow på Frederiksberg Bibliotek samt en moddemonstration mod demonstrationen.

Når Frederiksberg Bibliotek på fredag slår dørene op til et arrangement på ’Den Lille Kulturnat’, hvor to dragqueens skal lave prinsesseshow for de fremmødte børn, så bliver det med en utilfreds menneskeflok, der står og demonstrerer udenfor.

Det er Livah Sunshine og Isla Tusindstråle, der står bag demonstrationen, som er blevet oprettet på Facebook under navnet ”Vi slår ring om børnenes uskyld”. I skrivende stund har knap 50 personer bebudet deres deltagelse.

quote Det bekymrer mig da, at der vil være en demonstration. Det er jo mennesker, der stiller sig sammen, fordi de jo ikke ønsker, at jeg skal være der

Magnus Lykke Johansson, draqqueen

- Det passer ikke ind i vores samfund at præsentere børn for noget så upassende som dragshows, så derfor har vi arrangeret den her demonstration, hvor vi siger nej tak til det. Hvis man ser på de to skuespilleres onlineprofiler, så kan man se, at det er nogle stærkt seksualiserede karakterer, de performer som, og det, mener vi, ikke hører til i børnehøjde, siger Livah Sunshine til TV 2 Kosmopol.

Livah Sunshine stillede op til både kommunalvalget i Furesø og folketingsvalget for partiet Frihedslisten under navnet Katjalivah Elleyhansen.

Men kan forældre ikke selv tage stilling til, hvad der er rigtigt og forkert for deres børn?

- Vi lever jo i et frit land, og man kan gøre, hvad man vil. Men hvad bliver så det næste? Bliver det stripshows for børn, og hvor sætter vi grænsen som samfund? Hvornår går vi ind og beskytter vores børn mod noget, der ikke hører til i deres univers?, svarer Livah Sunshine.

Hvor gammel mener du så, man skal være, før det er okay at se et dragshow?

- Jeg vil ikke sætte en alder på, men jeg mener, at det er noget ethvert voksent menneske må gøre op med sig selv. Hvis folk mærker efter i sig selv, så ved de godt, hvornår det er passende – og det er det bestemt ikke i børnealderen, siger Livah Sunshine.

Magnus har modtaget dødstrusler

Magnus Lykke Johansson er en af de to dragqueens, der på fredag skal underholde på Frederiksberg Bibliotek, og han har i den seneste tid modtaget flere hadefulde beskeder og voldsomme dødstrusler fra vrede borgere på de sociale medier - beskeder der er blevet udløst, efter at flere politikere fra Dansk Folkeparti har kritiseret arrangementet, og som i øvrigt er blevet meldt til politiet.

quote Vi har meldt klart ud, hvad vores hensigt er, og det er at bruge vores ytringsfrihed til at gøre opmærksom på, at det her er dybt upassende for børn

Livah Sunshine, arrangør af demonstration

Og både de hadefulde beskeder samt den arrangerede demonstration er noget, der har gjort indtryk på Magnus Lykke Johansson, der optræder som dragqueen-karakteren Diana Diamond.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at nogle vil bremse, at børn ikke må eksponeres for mangfoldighed. Vi, som perfomere, kan godt finde ud af at tilpasse vores shows for den målgruppe, vi skal optræde for. De siger, at de vil beskytte børnene mod os, men vi skal jo bare lave et prinsesseshow og sprede glæde med en masse Disney-musik, dans og glitter, siger han til TV 2 Kosmopol.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Magnus Lykke Johansson.
Magnus Lykke Johansson.
Foto: Stine Sylvestersen/TV 2 Kosmopol

Fredelig demo vækker bekymring

Livah Sunshine fastslår, at demonstrationen på fredag vil foregå fredeligt, og der er ingen intentioner om at trænge ind på biblioteket eller sågar forhindre folk i at komme ind.

- Vi tager stærk afstand fra de hadefulde kommentarer og trusler, som de stakkels skuespillere har fået. Vi vil gøre det tydeligt, at det er en ordentlig og rolig demonstration, og vi vil tage afstand fra folk, der råber og som vil forhindre folk adgang til biblioteket.

- Vi har meldt klart ud, hvad vores hensigt er, og det er at bruge vores ytringsfrihed til at gøre opmærksom på, at det her er dybt upassende for børn, siger hun.

Trods formaningerne om en rolig demonstration, så vækker det alligevel en stille bekymring hos Magnus Lykke Johansson, som dog ikke på noget tidspunkt har overvejet at aflyse.

- Det bekymrer mig da, at der vil være en demonstration. Det er jo mennesker, der stiller sig sammen, fordi de jo ikke ønsker, at jeg skal være der, så jeg må da være ærlig og sige, at det da skaber lidt utryghed. Men jeg har ikke på noget tidspunkt tænkt at aflyse arrangementet. Den seneste tids debat har kun gjort det vigtigere for mig at lave det her show, og jeg glæder mig stadig enormt til at optræde på fredag, hvor jeg vil være med til at skabe den fedeste stemning af glæde og hygge.

quote Jeg håber, at folk stadig møder talstærkt op, selvom der vil være en demonstration ude foran biblioteket

Magnus Lykke Johansson, draqqueen

- Jeg har dog også fået rigtig meget støtte i ugens løb, og den opbakning betyder rigtig meget for mig. Jeg vælger da også at tro på, at det nok kun er et fåtal, der er utilfredse og hadefulde, men desværre når deres ord langt ud, når det bliver så voldsomt med dødstrusler, siger Magnus Lykke Johansson.

(Artiklen fortsætter efter boksen.)

Frederiksberg bibliotek: Det har været voldsomt

Bibliotekschef, Tina Pihl, havde bestemt ikke forestillet sig, at arrangementet ville få så stor opmærksomhed:

- Vi havde ikke forestillet os, at to mandlige kunstnere udklædt i prinsessetøj, der synger Disney-sange for børn kunne afstedkomme så voldsomme reaktioner.

Hvad siger I til, at jeres arrangement er blevet fanget i en kønspolitisk debat?

- Det har været voldsomt, og det bekymrer os, at vores medarbejdere og de to kunstnere har modtaget så mange ubehagelige, hadefulde og truende henvendelser.

Er I nervøse for, om der vil være en ubehagelig stemning foran biblioteket på fredag?

- Vores eneste formål med arrangementet på fredag er at give børnene en god, tryg og sjov oplevelse med litteraturen. Vi tager derfor sikkerheden meget alvorligt og træffer alle nødvendige foranstaltninger for at sikre, at både børn og deres voksne kan få en god og tryg oplevelse på biblioteket.

Er I kede af, at arrangementet har fået den her opmærksomhed?

- Vi er rystede over, at vores medarbejdere og de to kunstnere har modtaget så mange ubehagelige, hadefulde og truende henvendelser.

Håber på trodsreaktion

Det kommer bag på ham, at folk er blevet så vrede, da han fortæller, at han ikke før har oplevet det had rettet mod ham som person.

- Jeg ved godt, at demonstranterne ikke opfordrer til had, men der har været så meget had i anklagerne og kommentarerne på de sociale medier, at det alligevel sætter sine spor. Jeg kan jo godt se, at det kommer som en reaktion af, hvad der sker ovre i USA for øjeblikket, siger Magnus Lykke Johansson, der referer til, at man i den amerikanske delstat  Tennessee i februar vedtog ved lov, at draqqueens ikke må optræde foran børn i offentlige rum.

Samtidig med demonstrationen imod arrangementet, så er der også nu også arrangeret en demonstration mod demonstrationen, som ligeledes vil foregå foran Frederiksberg Bibliotek.

Begivenheden er oprettet på Facebook af LGBT Asylum og København for Mangfoldighed, som kalder deres moddemonstration for ’Beskyt børnene mod had og Xenofobi’.

Her har mere end 130 personer i skrivende stund tilkendegivet, at de vil dukke op for at ”vise børnene, at vi er flere, der støtter mangfoldighed og fri leg, end de få der forsøger at ødelægge og chikanere andre.”

Og Magnus Lykke Johansson håber, at moddemonstrationen vil skabe en modvægt til de øvrige demonstranter, så der i stedet kan sprede sig en god stemning. Han håber ligeledes ikke, at børnefamilier vælger at blive væk på grund af al virakken omkring arrangementet.

- Jeg håber, at folk stadig møder talstærkt op, selvom der vil være en demonstration ude foran biblioteket. Men der vil jo også være den her moddemonstration, der har bebudet, at de vil være med til at skabe en god stemning, så jeg håber, at de kommer til at overskygge de negative stemmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik