Brønddæksel fløj gennem rude på første sal: ”Vi troede, en bil var kørt ind i huset”

Det er da altid noget, at der ikke var nogen inde på badeværelset, siger beboer, efter bil påkørte brønddæksel, så det med voldsom kraft fløj fra vejsiden og gennem vindue på første sal.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familien Maegaard i Skibby fik sig lidt af et chok mandag aften, da de sad og hyggede sig i stuen.

Janne og Jørn sad i stuen på første sal og legede med børnebørnene, da et øredøvende smæld mod husets gavl fik hjemmet på Skibbyvej til at ryste.

- Det gav så stort et knald, at vi troede, en bil var kørt ind i huset. Så vi for alle sammen op og skyndte os ned og ud for at se, hvad der var sket, siger Janne Maegaard.

I første omgang var der dog ikke noget at se til stor forundring for Janne, Jørn, sønnen og svigerdatteren, der var gået ud for at undersøge det store brag.

- Men så opdagede min svigerdatter, at brønddækslet på vejen lige foran vores hus manglede, siger Janne Maegaard.

Hvor dækslet var havnet, stod klart for familien Maegaard, da de kiggede op mod det knuste badeværelsesvindue på landejendommens første sal.

quote Det gav så stort et knald, at vi troede, en bil var kørt ind i huset

Janne Maegaard

brønddæksel skibby
Foto: Privatfoto

- Vi tænkte: 'det er fandeme løgn'. Jeg kunne slet ikke forestille mig, hvordan det var havnet der, siger Janne Maegaard.

Men havnet der, var dækslet, kunne Janne Maegaard konstatere, da hun gik inden for igen og op på badeværelset, hvor hun til sin store overraskelse kunne se det flere kilo tunge brønddæksel af støbejern ligge i vindueskarmen med et knust vinduesparti bag sig.

Janne Maegaard vurderer, at en bil sandsynligvis har påkørt dækslet med høj fart, og ramt det med en vinkel og kraft, der har sendt dækslet på himmelflugt.

- Skaderne er, hvad det er, men det er da altid noget, at der ikke var nogen af os inde på badeværelset, da den fløj ind. Eller at den var fløjet i en anden retning og havde ramt en modkørende bilist eller en cyklist. Så det er da trods alt heldigt, at det bare resulterede i en smadret rude, siger Janne Maegaard.

brønddæksel skibby
Foto: Local Eyes

Familien Maegaard mener, at hændelsen skal forklares med for høj fart blandt bilisterne på Skibbyvej. De udtrykker et ønske om at få sænket hastighedsgrænsen fra 80 kilometer i timen til 70 kilometer i timen.

Med en bekendtgørelse fra 2017 har politikredsene fået øgede muligheder for at sænke – eller hæve – hastighedsgrænser lokalt. Ifølge Janne Maegaard har Nordsjællands Politi tidligere undersøgt fartsyndere på hovedvejen Skibbyvej, men har afvist at sænke hastighedsgrænsen. 

Det løsslupne dæksel er blevet anmeldt til skadesservice og Falck, som har opsat en midlertidig afspærret omkring kloakhullet med det manglende dæksel, indtil et nyt dæksel kan sættes på.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere