Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

År for år er listen over parallelsamfund - den tidligere ghettoliste - skrumpet. Men i år er der også kommet et nyt kvarter i TV 2 Lorrys sendeområde med på listen - nemlig Askerødbebyggelsen i Greve.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være ganske små ting, der skal til, før et boligområde havner på listen over såkaldte parallelsamfund - den tidligere ghettoliste. Og det er netop, hvad der har ramt Askerødbebyggelsen i Greve Kommune.

Hvis et boligkvarter skal på listen over parallelsamfund, så skal det som udgangspunkt have en beboersammensætning, hvor mindst 50 procent af beboerne er indvandrere eller efterkommere af indvandrere fra ikke-vestlige lande. I Askerød er det tal 53,5.

To af fire parametre opfyldt

Hertil kommer fire andre parametre, og hvis to af dem er opfyldt, så får området status som parallelsamfund. I forhold til Askerød gælder det, at 69,3 procent af indbyggerne kun har en grundskoleuddannelse - grænsen er på 60 procent, og så må andelen af dømte kun være på 2,18 procent.

Sidste år var den i Askerød på 2,11 procent, men da den nu er hoppet til 2,24 procent, så er det nok til, at Askerød skifter status.

- Jeg synes, det er superærgerligt. Det er marginaler på de kriterier, som Askerød er faldet ud på, og jeg ved godt, at vi skal måles på et eller andet, men det er superærgerligt, siger Greves borgmester, Pernille Beckmann (V) til TV 2 Lorry som reaktion på dagens liste fra Indenrigs- og Boligministeriet.

I arbejdstøjet

Askerød har knap 1500 beboere, og Pernille Beckmann siger, at der nu skal startes en indsats for, at de ikke længere skal bo i et kvarter, der er klassificeret som parallelsamfund.

- Vi har allerede et arbejde i gang i forhold til boliganvisningen i Askerød, men det har vi jo ikke haft den store succes med. Samtidig er arbejdet med de store boligsociale helhedsplaner ved at være færdigt, siger hun.

Pernille Beckmann henviser til et samarbejde mellem kommune, boligselskab og Landsbyggefonden.

- Og når det arbejde ophører, så skal vi finde på noget andet, siger hun.

Borgmesteren har først i dag set tallene fra Indenrigs- og Boligministeriet, og derfor har hun og byrådet i Greve endnu ikke haft en chance for at debattere, hvordan de vil gribe Askerøds placering på listen an.

- Men en ting er positivt: Beboerne har et arbejde, og andelen er steget, understreger hun.

Listen, der skrumper

År for år er listen over parallelsamfund - tidligere ghettolisten - blevet kortere.

Her kommer en opgørelse over de boligområder i TV 2 Lorrys sendeområde, der var med på listen i 2012 - altså for ti år siden:

Blågården, København

Lundtoftegade, København

Aldersrogade, København

Mjølnerparken, København

Sjælør Boulevard, København

Akacieparken, København

Gadelandet, København

Tingbjerg, København

Hørgården, København

Tåstrupgård, Høje-Taastrup

Charlotteager, Hedehusene

Nu er der gået ti år. Og listen, der udkom torsdag, rummer nu følgende kvarterer i TV 2 Lorry sendeområde:

Mjølnerparken København

Tåstrupgård, Høje Taastrup

Askerød (NY), Greve

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol


Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Metrolinje KBH

Se kortet:
Her vil flertal lægge ny metrolinje i København

20180807-153213-6-5406x3604ma

Nyt gennembrud: Forskere finder årsag til hyppig hjernesygdom

Vis mere