Jeannett har kroniske smerter: Her kan hun arbejde to timer om ugen

Som kronisk smertepatient kan Jeannett Nielsen ikke passe et normalt job. Der er simpelthen for mange dage, hvor hun har så ondt, at hun ikke kommer ud af døren.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jeannett Nielsen blev i 2010 sygemeldt fra social- og sundhedshjælper-uddannelsen lige før de sidste eksamener. Hun måtte simpelthen trække stikket. I en lang periode bagefter magtede hun slet ingenting.

- Grunden til, at det er blevet så vildt, er stress. Og jeg vil tro, at det startede i 2009, da min daværende kæreste vendte tilbage til at være narkoman, siger Jeannett Nielsen.

Hendes daværende kæreste havde valgt de hårde stoffer til, og Jeannett fik det så dårligt med hans tilstand, at hun i næsten to år slet ikke forlod sit hjem.

Først i 2012 begynder hun igen at komme uden for døren.

- På det tidspunkt havde jeg jo ingen fysiske diagnoser på papir, så jeg vidste ikke helt, hvor syg jeg egentlig var i min krop, siger Jeannett.

I dag er Jeannett Nielsen to timer om ugen i Møbelbutikken på Kofoeds Skole. Hun har lavet en fleksibel aftale med skolen, som gør at hun kan tage tingene i sit eget tempo. Det er hun glad for.

Jeanett er en af hovedpersonerne i TV 2 Lorrys nye serie ”Kofoeds Skole”. Hver aften sendes et afsnit i nyhedsudsendelsen kl. 19.30 og så kan du allerede nu ser hele serien her.

Her kan du se afsnittet om Jeannett i Møbelbutikken.

Vejen ud af psykiatrisk afdeling

Der står ’fibromyalgi’ i 34-årige Jeannetts Nielsens lægejournal.

- Jeg sammenligner det selv med sclerose med hensyn til, hvordan min krop reagerer, og så sammenligner jeg det med demens og Alzheimers med hensyn til min hukommelse, siger hun om den sjældne sygdom.

Ifølge Gigtforeningen er fibromyalgi en kronisk smertetilstand i kroppen, der er defineret ud fra en række fysiske symptomer.

Diagnosen kom først efter en fire måneder lang psykiatrisk indlæggelse.

- Jeg kunne ikke læse, jeg kunne ikke se fjernsyn. På grund af medicinen kunne jeg ikke rigtig noget andet end at græde. Og da jeg endelig fik lov til at stoppe med at tage medicinen – det meste var på tvang – så vågnede jeg.

Ingen faste aftaler for fremtiden

Jeannett har så mange smerter, at hun kun sjældent laver aftaler. Hun er bange for at skuffe. Hun frygter simpelthen, at hun ikke er frisk på et aftalt tidspunkt.

- Det er stress.

Netop derfor er hun glad for sin aftale med Kofoeds Skole:

- Jeg kan komme og gå, som jeg vil. Jeg er her så kun om onsdagen to timer cirka, fordi jeg kan ikke rigtig overskue mere, forklarer Jeannett, mens hun viser rundt i en del af Kofoeds Skole, der er åben for at ’Hr. og Fru Danmark’ også kan finde billige genbrugsmøbler.

Møbelbutikken på Kofoeds Skole

- Jeg vidste faktisk ikke rigtig, hvad jeg forventede. Jeg havde bare brug for et sted at gå hen og føle, at jeg var vigtig.

Jeannett Nielsen startede i december 2018 med at komme i Møbelbutikken på Kofoeds Skole. Til at starte med var hun der fast to gange om ugen, onsdag og fredag. Men også det blev for meget. I dag møder hun ind i butikken to timer hver onsdag. Og det er hun glad for:

- Det fede ved Kofoeds Skole er, at de ikke forventer noget af mig. Jeg føler mig ikke presset. Kan jeg noget, så kan jeg noget. Og kan jeg ikke noget, så kan jeg bare være her. Fordi jeg har mange dage, hvor jeg ikke kan så meget andet end bare at være, siger Jeannett.

Hendes opgave er at tale med kunder og vurdere og prismærke de genbrugsting, der kommer ind og skal sælges i butikken.

- De mennesker, der er her, de dømmer ikke. Der er nok en af de ting, der gør, at det er rart at være her, siger Jeannett konkluderende.

Jeannett håber på, at arbejdet i Møbelbutikken på Kofoeds Skole, kan blive et springbræt til det hun kalder ’det normale samfund’.Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere