Knap 300 år på bagen: Historisk værtshus solgt trods årelang kamp

Restaurant Skindbuksen på Lille Kongensgade i indre København er blevet solgt.

Det er ikke længe siden, at der var glæde og skål på værtshuset Skindbuksen, der har ligget i Lille Kongensgade tæt på Kongens Nytorv siden 1728. 

Efter en bitter strid med en ejendomsinvestor i gaden, der ifølge værtshusejerne har forsøgt at presse dem ud, besluttede et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation nemlig i december 2017 at lave en bevarende lokalplan. 

Det legendariske værthus var reddet, skrev TV 2 Lorry, men nu ser det altså ud til, at den sidste udskænkning alligevel er givet.

Søndag fik de 21 ansatte i hvert fald den nedslående nyhed, at stedet er solgt. 

- Ejerne har givet efter for presset. Så Skindbuksen lukker i sin nuværende udgave! Det er en synd og skam. Jeg begræder at miste dette sted af hele mit hjerte. Og jeg har virkelig ondt af alle de ansatte, skrev Marc Valdemar Emanuelsen-Rune, der er en ven af huset, på Facebook

Intet mindre end 4.500 har onsdag delt opslaget. 

Sådan ser det ud foran det lukkede værtshus onsdag.

Ejere er gået i flyverskjul

TV 2 Lorry har siden mandag forsøgt at få en kommentar fra ejerne; søskendeparret Lene og Britt Duedam, som dog øjensynligt er gået i flyverskjul.

Ligeledes har redaktionen forsøgt at få kontakt til advokat- og ejendomsselskabet Bendtsen, som i årevis har været interesseret i at overtage stedet. 

Bendtsen ejer allerede det meste af den ejendom, som huser både Skindbuksen og Hviids Vinstue, der formentlig er landets ældste værtshuse. 

Da det ikke er lykkedes at få kontakt, vides det endnu ikke, om stedet drives videre, eller hvad der skal ske med lokalerne. 

Historien om Skindbuksen

​Skindbuksen er etableret i 1728

Det var i sin tid et populært sted blandt droskekuske, der var iført skindovertræksbukser.

Stedet fik derfor i folkemunde navnet Skindbuksen, som blev det officielle navn i 1930.

Et lukrativt tilbud 

En af de personer, som offentligt har kæmpet for bevarelsen af Skindbuksen, og som var med til at ændre lokalplanerne tilbage i december, er tidligere medlem af Københavns Borgerrepræsentation Allan Mylius Thomsen (Enhedslisten). 

Han er i sagens natur ærgerlig.

- Det vi gjorde (i december, red), var at lave en bevarende lokalplan for gaden. Det betyder, at man dropper idéen om at gøre det til en gågade. Der vil altså igen være trafik, når metroen åbner på Kongens Nytorv, så adressen bliver ikke så attraktiv, som jeg tror, at de her ejendomsinvestorer har forestillet sig, siger han til TV 2 Lorry. 

Allan Mylius Thomsen frygter nu, at gaden vil ende med at være tom. 

Han har været i kontakt med tjeneren Michael Olsen, som efter eget udsagn skulle have købt halvdelen af anpartsselskabet bag restauranten for næsten tre millioner. 

Ifølge Michael Olsen skulle aftalen være så godt som sikker i sidste uge. Søndag kom det derfor som en bombe, at hans bud åbenbart var overgået af andre. 

- Jeg fik i et opkald fra vores revisor at vide, at pengene blev for store, og at de (søskendeparret, red.) per dags dato annullerede vores aftale med dem, meddeler han på Facebook-gruppen 'Til kamp for bevarelse af Københavns historiske udskænkningssteder'. 

Michael Olsen er nu taget på ferie. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik