Bryllupper udsolgt: ”I København har vi en lang tradition for at hylde kærligheden”

Det er særdeles populært at sige ja til hinanden i skæret fra Copenhagen Light Festival.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag og fredag har 20 forelskede par haft mulighed for at booke vinterbryllup i skæret fra Copenhagen Light Festivals kunstinstallationer.

Det har været så populært, at de 20 bryllupspladser er blevet revet væk. Og brudepar fra nær og fjern, indland og udland kommer til København for at blive gift. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

- I København har vi en efterhånden lang tradition for at hylde kærligheden på kærlighedens præmisser, hvilket jeg er rigtig stolt af. Vi prioriterer at tilbyde forskellige muligheder for en vielse, der passer til det enkelte par, siger kultur- og fritidsborgmester, Mia Nygaard (RV).

Vielserne er den del af konceptet ’Vie i det fri’-program i Københavns Kommune, hvor par kan blive viet på særlige steder i byen ved en række på forhånd fastsatte vielsesarrangementer i løbet af året.

Copenhagen Light Festival er en af dem, og her foregår vielserne torsdag og fredag ved Skuespilhuset og dermed i skæret fra værket A Dozen Sun af miljøkunstner Maj D.

- ’Vie i det fri ’-arrangementerne åbner det skatkammer, byen faktisk er – fuld af steder, der på hver sin måde er det perfekte sted at sige ’ja’ til sin partner. Et vinterbryllup i mørket med skæret fra lysfestivalens kunstinstallationer er et skønt startskud på årets program, siger Mia Nygaard.

Næste mulighed for en vielse på en særlig lokation i København er den 2. april 2022, hvor vielsen foretages af selveste H.C. Andersen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Datoen ville have været den verdensberømte forfatters 217-års fødselsdag. Omkring halvdelen af pladserne til dette arrangement er allerede taget, men der er stadig plads til giftelystne par, der har lyst til at gøre deres vielse til en – bogstaveligt talt - eventyrlig oplevelse.

I 2021 blev 406 par viet ved et Vie i det fri-arrangement.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere