”Mit hjerte bløder for Københavns hoteller, restauranter og forlystelser”

Det er en ærgerlig dag for Københavns erhvervsliv, mener Københavns overborgmester Fransk Jensen (S)


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag løftede statsminister Mette Frederiksen (S) sløret for de foreløbige grænseåbninger, hvor der bliver lukket op for turister fra Tyskland, Island og Norge fra den 15. juni.

quote Det er for mig ærligt talt svært at forstå, at turisterne ikke må overnatte i København

Frank Jensen, Københavns overborgmester

Samtidig lød det fra statsministeren, at turister ikke må overnatte i København og på Frederiksberg denne sommer, og det er et hårdt slag for det københavnske erhvervsliv, mener Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

- Jeg er fuld af forståelse for, at man ikke bare kan åbne sluserne, og at covid19 stadig er iblandt os, men mit hjerte bløder for Københavns hoteller, restauranter og forlystelser. Turisme er et kæmpe erhverv i hovedstaden, som beskæftiger næsten 40.000 mennesker, og udebliver turisterne, så er de job truede, skriver Frank Jensen på Facebook.

"Svært at forstå"

Selvom turisterne gerne må besøge København, skal de altså overnatte udenfor kommunegrænserne i København og Frederiksberg, men det forbud kommer bag på Frank Jensen.

- Det er for mig ærligt talt svært at forstå, at turisterne ikke må overnatte i København, og at vi som den eneste by i landet stadig er ramt af en form for indrejseforbud fra vores nabolande. Jeg er også ærgerlig over, at grænsen til vores svenske venner i Skåne ikke blev åbnet i denne omgang.

- Alt i alt synes jeg, det er en meget ærgerlig dag for Københavns erhvervsliv. En velfungerende hovedstad er afgørende for hele Danmark. København har allerede oplevet en gigantisk nedgang i antal overnatninger på ca. 60 pct., hvilket kan oversættes til, at hovedstaden alene i marts mistede ca. 480.000 overnatninger, et ligeså stort et tab som hele resten af landet til sammen. Så jeg vil gerne her række en hånd op for, at Københavns turismeerhverv ikke skal glemmes – at Københavns erhvervsliv også brug for en hjælpende hånd for at komme op i omdrejninger, lyder det fra overborgmesteren.

quote Nu bliver det endnu sværere at få alle de mange københavnske ledige i arbejde

Cecilie Lonning Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Venstre-borgmester er dybt skuffet

Frank Jensens borgmesterkollega på Københavns Rådhus, Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilie Lonning Skovgaard, er decideret rystet over de planer, regeringen har fremlagt, og kalder det slet og ret for ”københavnerbashing”.

- Nu bliver det endnu sværere at få alle de mange københavnske ledige i arbejde. Det er københavnerbashing af værste skuffe fra regeringens side, når hovedstaden nu igen står som taber, siger Cecilie Lonning Skovgaard.

Normalt står de udenlandske turister i hovedstaden for omkring 40 procent af turisternes samlede omsætning her i landet.

Men med udsigten til en sommer uden turister i København bliver det et blødende erhvervsliv, der skal forsøge at holde sig kørende.

- Med kravet om, at tyske, norske og islandske turister kun må komme til Danmark, hvis de har booket mindst seks overnatninger UDEN for København, understreger regeringen igen, at der ikke er forståelse for, at det københavnske erhvervsliv, og især den vigtige turismeindustri, lige nu bløder, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun frygter for, at beslutningen vil lægge den nuværende genåbning af beskæftigelsesindustrien i graven, før den overhovedet er kommet rigtig i gang.

- Vi sidder med næsten 8000 nye ledige, plus alle dem der var ledige før coronakrisen, og her havde vi håbet, at en genåbning af turismen i København kunne være den vigtige løftestang til at få de mennesker i arbejde igen. Det håb har regeringen slukket, og det er jeg så skuffet over.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere