Ny genvej over vandet skal knytte København bedre sammen

Nu kan du slippe for at tage hele vejen gennem byen, hvis du vil fra Nordhavn over til Refshaleøen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til lands, til vands og under jorden.

Der er mange måder at komme fra a til b på i København, og mens jernhesten flittigt bliver luftet, og metroen udvidet, så sker der også noget med den maritime transport.

Således åbner tredje stoppested i år for havnebusserne i Københavns Havn, og dermed er der nu 11 steder, hvor man kan stige af op på havnebusserne.

Havnebusserne sejler mellem Orientkaj St. og Teglholmen med 11 stop i alt
Havnebusserne sejler mellem Orientkaj St. og Teglholmen med 11 stop i alt
Foto: Amanda Sofie Bjerregaard / TV 2 Lorry

Tilbage i februar åbnede stoppestederne Islands Brygge Syd og Enghave Brygge. Torsdag åbner stoppestedet på Orientkaj i Nordhavn, og det er ikke et tilfældigt valg:

- I takt med at der er flere og flere, der flytter til Nordhavn, så er det rigtig dejligt, at vi nu også kan få et ekstra stop med havnebussen og få bundet både metro og havnebus sammen, sådan så man har de grønne alternativer, når man skal rundt i byen, siger Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Sådan sejler havnebusserne

  • Havnebussen sejler på hverdage i tidsrummet 07:00-22:00 og har afgang hver halve time.


  • De sidste to afgange i hverdagen sejler med timedrift.


  • I weekenden sejler havnebussen hvert 45. minut.


  • I sommerhalvåret sejles der hvert 30. minut i weekenden.


  • Se mere på dinoffentligetransport.dk

Hun har fået æren af at klippe snoren til det nye stoppested og tage med på jomfrurejsen, når den første båd stævner ud kort efter indvielsen torsdag eftermiddag. Overborgmesteren forventer, at den nye rute bliver til glæde for rigtig mange - og ikke kun københavnerne:

- Der er ingen tvivl om, at havnebusserne både er godt for os, der bor i København, men det er også rigtig godt for turisterne, og det betyder også, at man nu får et ekstra stop på, som ligger centralt i forhold til vores nye bydel ude i Nordhavn.

Det er ikke kun overborgmesteren, der er begejstret for den nye rute. Også blandt beboerne i området, som TV 2 Lorry tale med, er der, som du kan se indslaget øverst i artiklen, glæde over, at der nu åbner en genvej til resten af hovedstaden.

Havnebusserne driftes af Movia, der i år er gået fra fem til syv af slagsen, hvoraf den ene er en reservebåd. Alle sejler de på el og har plads til 80 passagerer ad gangen.

Står det til Sophie Hæstorp Andersen (S), så er Orientkaj ikke sidste stop, der åbnes for:

- Jeg håber på, at i takt med at havnebusserne nu også er eldrevne, at vi stille og roligt får bundet mere og mere af havnen sammen med vores gule, grønne alternativ. Det vil sige, at vi gør det lettere at bo på begge sider af havnen. Vi gør det lettere at komme til de kulturmuligheder, der er på eksempelvis Refshaleøen, men også bare at komme imellem Amager og resten af København, og det er den vej, vi skal gå.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen klar med guldsakse inden snoreklip
Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen klar med guldsakse inden snoreklip
Foto: Movia / Presse

TV 2 Lorry var torsdag med havnebussen. Det kan du se lige her:

Torsdag åbnede endnu et stop på Havnebussens rute.


Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere