Politi forventer flere gymnasiefester i parker: "Gå ikke de samme steder hen"

Onsdag eftermiddag stimlede hundredvis af unge gymnasieelever sammen i de københavnske parker, og politiet måtte rykke ud. Politiet forventer flere fester i parkene de kommende dage.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag måtte Københavns Politi troppe op med patruljer i flere parkområder i hovedstaden, hvor større forsamlinger af unge befandt sig.

De glade unge var festende gymnasieelever, som antageligvis fejrede gensynet og for manges vedkommende også første skoledag, og de festlige forsamlinger fik ”en del” til at anmelde forholdet til politiet.

Omkring klokken 18 onsdag fortalte politiet, at der var omkring 1.000 unge samlet i Kongens Have.

Flere fester på vej

Den slags fester og forsamlinger forventer politiet flere af de kommende dage, når endnu flere gymnasieelever kommer tilbage i skole.

Det oplyser Paw Kaltoft, der er politiinspektør hos Københavns Politi til TV 2 Lorry. Derfor er opfordringen til de unge også klar:

- Vores strategi er at sige til de unge, at der er masser af plads i København. Man skal bare lade være med alle sammen at gå de samme steder hen. I går (onsdag, red.) konstaterede vi, at der var parker, hvor der nærmest ingen mennesker var – så man kan med fordel finde nogle andre grønne områder, siger Paw Kaltoft.

Unge lyttede til ordensmagten

Ifølge Københavns Politi var der ingen optræk til hverken ballade eller uorden onsdag, da de mødte de unge i parkerne. Tværtimod gik det både godt og hensigtsmæssigt.

- Vi var til stede med nogle patruljer og vores indsatsleder. Han vurderede, at der var plads nok til alle, hvis de blev spredt. Det var det samme billede, vi så i både Søndermarken og i Frederiksberg Have, fortæller Paw Kaltoft, der er politiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

- Så der gik man i gang med en dialogbaseret tilgang, og vi fik det faktisk løst med, at man fik spredt dem ud, så de brugte hele haven, fortsætter politiinspektøren.

Den opfordring alene var nok til, at de unge fordelte sig i parkerne.

Ifølge Københavns Politi var der ingen udfordringer med støj i nogle af parkerne.

I et coronafrit år finder den såkaldte ”puttefest” sted i Dyrehaven nord for København i området Ulvedalene på en af de første fredage i det nye skoleår.

I år bliver lige præcis den fest dog ikke til noget – i hvert fald ikke i Dyrehaven. Her har politiet nemlig indført et midlertidig opholdsforbud i lige nøjagtig det tidsrum, hvor festen ellers skulle have fundet sted.Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere