Taxibranchen i knæ: "Det værst tænkelige tidspunkt"

Det er en allerede humpende taxabranche, der nu igen bliver slået tilbage af coronatiltag.

Hvornår har du sidst kastet dig på bagsædet af en taxa og snøvlende bedt den flinke chauffør om at køre dig hjem? 

Er det længe siden, så er du blandt flertallet af de nu tidligere taxakunder. 

- Nedlukningen af nattelivet kommer på det værst tænkelige tidspunkt for os, siger Trine Wollenberg, der taler på vegne af taxibranchen som vicedirektør for Dansk Person Transport.

quote Vi er slet ikke tilbage på almindeligt niveau endnu, og det var i december, at omsætningen for alvor skulle køres ind.

Trine Wollenberg, vicedirektør, Dansk Person Transport

-  Vognmændene er meget, meget bekymrede. Vi er slet ikke tilbage på almindeligt niveau endnu, og det var i december, at omsætningen for alvor skulle køres ind. Det kommer jo ikke til at ske nu. 

Ifølge hende er taxibranchen nu ramt af en trehovedet forhammer. 

Dels er nattelivet, diskoteker og natklubber lukket ned siden 10. december, mens serveringssteder skal lukke senest ved midnat.

Derudover er rigtig mange julefrokoster blevet aflyst - både de arbejdsrelaterede og de private.

Endelig er coronasmitten også skyld i generelt mindre juleselskabelighed. Derfor er der mangel på ældre tanter og mostre, der skal fragtes frem og tilbage. 

Hos Københavns største taxiselskab holder man også vejret og foden på bremsen ved de nye fremtidsudsigter. 

- Det er et fag, som har været ekstremt hårdt ramt under corona, og det er der selvfølgelig en del vognmænd, der har bukket under for, og nogen har klaret sig igennem med skindet på næsen. Jeg var rigtig ked af at høre, de skulle rammes igen nu, siger Stefan Sommer, direktør hos Taxa 4x35 til TV 2 Lorry. 

quote Det er et fag, som har været ekstremt hårdt ramt under corona

Stefan Sommer, direktør ,Taxa 4x35

Selvom det kun er to dage siden, at nattelivet blev lukket igen, kan det allerede mærkes på omsætning hos 4x35. 

- Det har vi helt sikkert kunne. Der har selvfølgelig stadigvæk været gæster i byen og nogen der holdt nogen fester, men det har været tydeligt at presset på telefonerne og vores app ikke har været det samme som på en almindelig weekend i december, forklarer Stefan Sommer. 

Under den seneste nedlukning af nattelivet - altså natklubber og diskoteker - faldt omsætningen i hele branchen med 85 procent, oplyser Trine Wollenberg. 

- Og det var hen over sensommeren. Nu er vi i december, hvor vi ved, at mange mennesker plejer at lægge mange penge i byen og i taxakørsel. Så det er helt klar en indikator på, at nedlukningen vil ramme ekstra hårdt denne gang, siger hun til TV 2 Lorry. 

Der er dog et håb i det ellers coronatætte mørke. 

- Der er blevet indgået en bred aftale om kompensation til faste omkostninger. Og vi håber i høj grad, at det bliver muligt for vognmændene at søge denne kompensation. Hvis ikke de kan det, kan det blive katastrofalt. Men vi er i gang med at undersøge det nærmere, afrunder Trine Wollenberg. 

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik