Oversigt

Seneste nyt

Ungefællesskaber har hjulpet Tingbjerg på rette vej

Området Tingbjerg/Utterslevhuse i København er ikke længere at finde på parallelsamfundslisten, som indenrigs- og boligministeriet fremlagde i dag klokken 10.

- Forhåbentlig kan det være med til at skabe et bedre ry for Tingbjerg, siger Aisha Law, der er projektkoordinator i Mellemfolkeligt Samvirke i Tingbjerg.

Det er en stigning i indkomstniveauet i Tingbjerg, som er årsag til, at boligområdet ikke længere er at finde på parallelsamfundslisten.

- Folk har fået flere penge mellem hænderne i Tingbjerg. Generelt er der nogle boligsociale helhedsplaner, som har været med til at få folk i arbejde og i uddannelse.

- Der er blandt andet blevet lavet lektiecaféer, hvilket er noget af det, som vi kan se virker, siger Aisha Law.


Det er nu kun andelen af beboere, der alene har grundskoleuddannelse, der opfylder kriteriet for, at området skulle være på parallelsamfundslisten.

- Vi har tænkt os at fortsætte med at lave ungefællesskaber, som laver lokale aktiviteter og positive fællesskaber i områderne.

- Forskning viser, at det hjælper folk med at komme i job og uddannelse på grund af de her ting, siger Aisha Law.

Samtidig håber Aisha Law, at den positive udvikling i Tingbjerg vil betyde, at beboere i området vil blive hørt, når snakken falder på at bo i et udsat boligområde.

/ritzau/