Opråb til forældre: "Husker du at tale pænt om matematikken?"

Når vi taler grimt om matematikfaget, risikerer vi, at vores egne oplevelser smitter af på vores børn. Sådan lyder det fra flere aktører i et fælles opråb.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forældre risikerer, at deres negative omtale af matematikfaget smitter af på deres børn, før de selv kan danne sig et indtryk af faget.

Sådan lyder det fra tre undervisningsaktører i et fælles opråb, som er bragt i Altinget.

- Vi vil gerne starte en debat om, hvordan vi taler om matematik i hjemmet. Det er her, forholdet til faget starter, siger Bolette Møller Jensen til TV 2 Lorry. Hun er sekretariatsleder i Matematikcenter, som er én af afsenderne på debatindlægget.

I Matematikcenter tilbyder man blandt andet gratis lektiehjælp. Man driver flere lektiecafeer rundt omkring i København, hvor frivillige matematikhjælpere står klar til at støtte alle, der har matematik i grundskolen, på ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og voksenuddannelser. 

- Matematik er overalt omkring os. Når vi handler ind og skal regne besparelserne ud, når vi skal tage et lån eller skalere en opskrift. Men hvis forældre deler deres egne dårlige erfaringer med matematikfaget, risikerer de at sætte begrænsninger for deres børn, tilføjer hun.

Udover Matematikcenter er også Videnskabsklubben, Teknologipagten, forsker Lars Seidelin fra Syddansk Universitet og CEO for virksomheden Netcompany, André Rogacziewski, afsender på budskabet.

I videoen i toppen af artiklen fortæller Bolette Møller Jensen, hvorfor du skal overveje, hvordan du taler om matematik med dit barn. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Michael Ziegler stamcelledonation

Efter borgmesters opråb:
Interesse for stamcelledonation er eksploderet

Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Sådan skal du affaldssortere

Københavnerne dumper:
Disse ting må du aldrig smide ud

Vis mere
20180824-112912-6-1920x1280we

S og SF vil droppe gratis parkering om søndagen i København: "En rigtig dårlig idé"

Pernille Lotus, adm. direktør i influencer bureauet WeAreCube

Hun kæmpede sig fra misbruger til millionær: "Jeg vil gerne give unge mennesker håb"

Vis mere