Med et simpelt tip kan du undgå et fladt bilbatteri på en kold vintermorgen

Det er højsæson for flade bilbatterier. Du kan dog selv give din bils batteri lidt kærlighed, så du slipper for ikke at kunne starte en kold vintermorgen.

Sædevarme, el i ruder og spejle samt brug af varmeblæser. Når temperaturen dykker, bliver der skruet op for brugen af strømkilder i bilen, og det kan i den grad mærkes på bilens batteri.

Og bruger du typisk udelukkende din bil til korte ture, ja så er der stor risiko for, at du aflader batteriet for strøm.

- Kulde, korte ture og et stort elforbrug er en skidt kombination for bilens batteri. På de kolde dage handler mere end 40 procent af vores assistancer traditionelt om flade batterier, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher fra SOS Dansk Autohjælp i en pressemeddelelse.

Hun uddyber, at batteriet kan gøre knuder, uanset, om man kører på benzin, diesel eller strøm. Moderne biler har nemlig så meget strømkrævende elektronik, at det stiller store krav til batteriernes ydeevne. Samtidig kan hård frost halvere batteriets ydeevne, og hvis man kun anvender bilen til korte ture, så når batteriet ikke at blive ladt helt op igen.

Derfor er rådet fra SOS Dansk Autohjælp, at man sørger for, at bilen får nogle længere ture ind i mellem. Helst en 40-50 kilometer. På den måde giver man nemlig bilen mulighed for at lade batteriet helt op.

Der findes også mulighed for at købe en lader, som du kan have derhjemme. Her lyder rådet, at man anvender det en gang om måneden til at lade sin bils batteri helt op.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik