Ingen helikopterbilleder af Orange Scene - "Havde været en orange prik over i'et"

Der blev ikke vist billeder af Orange Scene, da Touren kørte forbi Roskilde Festival.

Ledreborg Slot og Kongehallen i Sagnlandet Lejre blev vist i adskillige sekunder, da Tour de France den 2. juli kørte igennem Roskilde og Lejre.

Men der blev ikke vist nogle helikopterbilleder af Roskilde Festival og den ikoniske Orange Scene, da rytterne passerede i starten af løbet.

Roskilde Festivals pressekontor er ikke bekendt med, at der skulle være et problem i forhold til rettigheder ved at filme Roskilde Festival og ville meget gerne have haft eksponeringen. Alligevel slår det ikke skår i glæden på Dyrskuepladsen, oplyser kommunikations- og marketingchef Mads Mikkelsen i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

"Det er Roskilde som værtsby, der har været i direkte dialog med Touren. Vi ville rigtigt gerne have været med og bidraget til fortællingen om Roskilde som en stærk kulturby, der strækker sig helt fra Vikingetiden til Orange Scene, men en manglende tv-visning kan ikke slå skår i vores glæde over endelig at kunne afholde festival 50. Vi er gået glip af at indgå i livetransmissionen af etapestarten. Vi håber stadig, vi indgår i de mange sidefortællinger om Roskilde", skriver han.

Hvorfor Roskilde Festival ikke blev vist, ved borgmester i Roskilde, Tomas Breddam (S), ikke.

- Det ville have været en dejlig orange prik over i'et, siger han til TV 2 Lorry.

Ærgrer du dig?

- Det er svært for mig at mig at ærgre mig på nuværende tidspunkt, hvor vi er midt i en folkefest, hvor Roskilde generelt har taget sig rigtig flot ud.

Det er France TV Sport, der er den officielle producent af Tour de France og udvælger, hvilke billeder, der bliver sendt, oplyser Grand Départ Copenhagen Denmark til TV 2 Lorry.

Vikingeskibsmuseum lykkelig over eksponering

Hos Vikingeskibsmuseet i Roskilde er man rigtig tilfreds med den "fantastiske eksponering", som museet har fået i dag.

Museet dannede tidligere på dagen ramme om holdpræsentationen af rytterne.

- Tilskuerne har klappet af rytterne, og så har de vendt sig om og taget selfies med vores vikingeskibe, siger Rikke Tørnsø Johansen, der er kommunikationsansvarlig for museet.

- Og vi har haft flere internationale tv-hold ude og sejle med vikingeskibene på fjorden, og de har lavet længere indslag, der vises i aften, siger hun.

Alt i alt kalder hun dagen for "fantastisk" for museet.

Tomas Breddam er alt i alt rigtig glad for den eksponering, som Roskilde har fået.

- Det er svært ikke at være helt vildt begejstret. Jeg står i Byparken, og der er fyldt med mennesker, der ser Tour på storskærm. Det her har været kæmpestort for Roskilde. Jeg synes, vi har vist en rigtig flot by frem, siger han til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har tilføjet en skriftlig kommentar fra Roskilde Festival.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik