Tour de France sætter passagerrekord i metroen

Vejdirektoratet rådede borgerne til at lade bilen stå derhjemme og benytte sig af offentlig transport fredag.

Rekordmange mennesker hoppede fredag med metroen, da verdens største cykelløb, Tour de France, rullede ud på de københavnske gader.

Hele 569.000 passagerer gjorde brug af metroen i Københavns undergrund.

Den tidligere passagerrekord i det samlede metrosystem blev sat den 29. november 2019 i forbindelse med Black Friday, hvor knap 535.000 passagerer rejste med de fire metrolinjer.

Omkring klokken 17.00 blev metroen ved Rådhuspladsen spærret, og politiet nåede da også at bede gæsterne om at søge væk fra metroen ved Rådhuspladsen.

Ved Rådhuspladsen, Københavns Hovedbanegård, Trianglen og Poul Henningsens Plads indførte Metro Service crowd controlCrowd control betyder, at passagerer står i kø til stationen og bliver lukket ind i hold. 

Ekstraordinært

Trods det rekordhøje antal passagerer var Metroselskabet ikke overrasket over travlheden.

- Som forventet blev det den travleste dag nogensinde i Metroens 20-årige historie med ekstraordinært mange passagerer, siger Lars Toft Krag, driftsdirektør hos Metroens operatør, Metro Service, i en pressemeddelelse.

- Det skabte selvfølgelig stort pres på Metroen, og derfor kørte vi blandt andet med myldretidsdrift hele dagen og ned til mindre end to minutter mellem hver afgang.

Flere af de største veje i København blev både på løbsdagen og i dagene forud for cykeletapen afspærret.

I den forbindelse har blandt andet Vejdirektoratet rådet borgerne til at lade bilen stå derhjemme og så vidt mulig benytte sig af offentlig transport.

Også travlt i tog

Også hos DSB havde man en travl dag, hvor der var flere passagerer med togene end sædvanligt.

Alene i S-togene var der omkring 420.000 rejser i løbet af dagen, hvor 270.000 af dem blev gennemført i tidsrummet mellem klokken 12 og klokken 20.

- Vi havde forventet, at der ville komme rigtig mange passagerer, fordi rådet var at lade bilen stå uden for København og tage toget ind til byen, siger kundechef i DSB Charlotte Saltoft Kjærulff.

Trods den ekstraordinært store mængde af passagerer fredag stødte Metroselskabet og DSB ikke på større udfordringer.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik