Ét ord går igen fra de danske ryttere om København

Fantastisk.

Oplevelsen var, som de havde drømt om. Måske endda vildere.

13 kilometers eufori oplevede de på fredagens enkeltstart i de københavnske gader. En smukt rute og en vanvittig opbakning fra tusindvis af danske tilskuere, der gav dem maksimal opbakning.

Du finder herunder de danske rytteres følelsesladede reaktioner på oplevelsen.

Det sagde rytterne om enkeltstarten i København:

1

Michael Mørkøv, Quick-Step Alpha Vinyl

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det var fuldstændig fantastisk. Uden sammenligning det flotteste stadion, jeg nogensinde har kørt på som cykelrytter – og som jeg nogensinde kommer til at køre på. Det her er præcis, hvad jeg som cykelrytter havde drømt om, da Touren kom til Danmark.

- Jeg kunne nærmest høre mit navn fra hver eneste tilskuer. Det var en kæmpe fornøjelse og noget, jeg sammen med mine præstationer på cyklen kommer til at tage med mig efter karrieren.

- Det er uforglemmeligt. At få lov til at køre rundt herinde i København var noget, jeg drømte om, så snart ruten blev offentliggjort. Ligesom onsdag i Tivoli levede den danske befolkning op til favoritværdigheden og mødte talstærkt frem. Der er simpelthen ikke et eneste stykke barriere langs ruten, hvor der er tomt. Det er fuldstændig fantastisk, og jeg er sikker på, at alle ryttere i dette års Tour de France kommer herfra med en unik oplevelse – uanset hvilket land de kommer fra.

2

Jonas Vingegaard, Jumbo-Visma

Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

- Det var helt fantastisk. Der var mange mennesker. Det var 13 kilometer med skrig ind i hovedet… eller ikke skrig, men folk, der heppede. Det var helt fantastisk. Det har indtil videre været nogle helt fantastiske dage i København. Man bliver motiveret af det. Selvfølgelig er man i zonen og fokuseret, så man måske ikke lægger så meget mærke til det. Men alligevel lægger man mærke til, at der er rigtig, rigtig mange mennesker derude. Det var rigtig fedt.

3

Jakob Fuglsang, Israel - Premier Tech

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det var fantastisk. Der var gåsehud, da jeg kørte ned ad startrampen, og det fortsatte hele vejen. Det har været en fantastisk start på Tour – først i Tivoli og så i dag. Normalt plejer højdepunktet på et Tour de France at være Champs-Élysées. Højdepunktet i år er starten, og så går det formentlig ned ad bakke herfra.

4

Mads Pedersen, Trek-Segafredo

Foto: Sylvain Thomas/AFP/Ritzau Scanpix

- Skud ud til alle, der har trodset regnvejret og står og hepper på os. Det er fantastisk at være dansker og se så mange mennesker, der er ude og heppe på os. Af hjertet tak til alle, der kom og støttede os.

5

Kasper Asgreen, Quick-Step Alpha Vinyl

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

- Det var virkelig en flot rute og fantastisk opbakning fra de danske fans derude. Det var virkelig fedt at få lov til at køre.

6

Christopher Juul-Jensen, BikeExchange-Jayco

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Som regel er det ret vildt at køre på cykel gennem København, men det her overgik det hele. Det var helt fantastisk. Det var det, jeg gik og drømte om. Der var så mange mennesker og stor opbakning, og jeg kunne heldigvis nyde det, selvom det var en enkeltstart. Menneskerne overdøvede syren (i benene, red.) og alt andet. Det var helt vildt. Verdens største cykelløb, der starter i verdens fedeste hovedstad.

- Jeg plejer som regel at køre til på bycyklen, når de ræser igennem København. Farten var måske lidt højere i dag. Det var uforglemmeligt. Jeg er glad for at få det med.

7

Magnus Cort, EF Education-EasyPost

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Jeg mærkede virkelig tilskuerne. Der var virkelig, virkelig gang i den. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg kunne overhovedet ikke høre Matti i radioen, men det var helt fantastisk med de brøl, der var hele ruten rundt.

- Så kan jeg heller ikke høre mig selv trække vejret voldsomt og blev ikke forstyrret af det. Jeg kunne overhovedet ikke tænke på andet. Der blev bare skreget, som om man lænede sig op ad en højttaler til en rockkoncert.

8

Mikkel Bjerg, UAE Team Emirates

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det var en gigantisk, fed oplevelse. Det er sådan noget, jeg har ventet på, siden Tour-starten i Danmark blev annonceret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik