Elevrådsformand er tryg ved situationen efter coronaudbrud på gymnasie

Elevrådsformanden på Roskilde Katedralskole er ikke nervøs over, at 2 og 3.g'ere forsat skal møde op fysisk, selvom en håndfuld 1.g'ere er smittet med coronavirus.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Samtlige elever i 1.g på Roskilde Katedralskole er igen hjemsendt, efter at de ellers i sidste uge fik lov at vende tilbage i skole et par gange om ugen.

Det skyldes at fem elever i en 1.g-klasse er blevet testet positive med Covid-19, efter at 12 elever fra klassen i Kristi Himmelfartsferien var på en fælles ferie i Sverige.

Det skaber dog ikke utryghed blandt 2. og 3.g'erne på skolen, som foreløbig fortsat skal møde fysisk på skolen.

- Hjemsendelsen er jo sket ud fra et sundhedsmæssigt grundlag, og på den baggrund så er jeg tryg ved situationen, siger Aksel Winther Groth, elevrådsformand på Roskilde Katedralskole.

quote Jeg kan godt forstå, at unge gerne vil mødes og drikke en bajer, men ligefrem at tage til Sverige, det tror jeg, eleverne har tænkt grundigt over og fundet frem til, at det nok ikke var den bedste beslutning.

Aksel Winther Groth, elevrådsformand på Roskilde Katedralskole

Ifølge gymnasiets hjemmeside rummer skolen flere end 1.500 elever og medarbejdere, og derfor har man blandt andet valgt at adskille årgangenes fysiske mødetidspunkter.

- Vi er ikke påvirkede, da vi ikke har været på skolen de samme dage. Vi har fået mange krav om, hvad vi skal gøre, når vi er på skolen: Hvor ofte vi skal vaske hænder, hvor vi må gå på toilettet og så videre. Jeg har fuld tillid til, at man har afsprittet alt, efter 1.g'erne har været der, siger Aksel Winther Groth, der selv går i 2.g.

Der er i alt 18 1.g-klasser på Roskilde Katedralskole.

Sverige-tur ikke i skoleregi

Meddelelsen om de fem elever, der er positive med covid-19, tikkede ind på gymnasiets beskedsystem mandag eftermiddag. Her oplyste rektor Claus Niller Nielsen, at han har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Han skriver, at situationen kommer til at få konsekvenser for alle 1. g’ernes undervisning i den kommende tid.

- Efter kraftig opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed har jeg besluttet at aflyse al fysisk undervisning i 1.g frem til og med 12. juni, skriver rektoren.

De 12 elever, som har været i Sverige, var i skole og havde fysisk undervisning, den 28. maj. 

 
 
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Claus Niller Nielsen skriver, at Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer alle elever i 1.g, deres pårørende og ansatte på skolen, der var på arbejde samme dag, til at udvise "skærpet opmærksomhed", hvis de oplever symptomer på coronavirus.

Skolen vil fortsætte med virtuel undervisning for de hjemsendte elever frem til den 12. juni.

Selvom det lige nu ikke er tilfældet, kan det ikke udelukkes, at situationen også kommer til påvirke 2. og 3.g’ernes undervisning.

Claus Niller Nielsen vil gerne understrege, at elevernes Sverige-tur ikke var arrangeret i gymnasieregi.

- Det er sindssygt vigtigt for mig at understrege, siger han til TV 2 Lorry.

Udenrigsministeriet fraråder på nuværende tidspunkt alle ikke-nødvendige rejser - herunder også til Sverige.

- De har lært det til næste gang

Elevrådsformanden fortæller, at eleverne konkret, inden de mødte tilbage i skole, har fået anvisninger om, at de skal følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Han vil ikke tage stilling til om, de 12 elever, der har været i Sverige, har været ubetænktsomme. Men han tror, at de har lært noget om, hvordan man skal lytte til sundhedsmyndighederne.

- Jeg kan godt forstå, at unge gerne vil mødes og drikke en bajer, men ligefrem at tage til Sverige, det tror jeg, eleverne har tænkt grundigt over og fundet frem til, at det nok ikke var den bedste beslutning. Jeg tror, de har lært det til næste gang. siger Aksel Winther Groth.

Hvad tænker du om, at den her situation kan betyde, at 2. og 3.g'ere også skal hjemsendes igen?

- Jeg tænker, det er ærgerligt, men jeg tænker, det er mere ærgerligt at få coronavirus.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20210728-132913-3-1920x1279we

Politikere sætter stopper for udskældt FCK-fanzone – undersøger ny placering

20230222-161444-L-6000x4000ma

Hovedstaden er langt bagud på solceller

Vis mere