Mias borgerforslag mod dyrt borgmesterportræt blev afvist: 'Det er godt, at jeg gjorde det'

På få dage lykkedes det Mia Engholm at samle 200 stemmer til sit borgerforslag om ikke at bruge en kvart million kroner på et portræt af Rudersdals tidligere borgmester.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bølgerne har gået højt, siden det kom frem, at Rudersdal Kommune har afsat 250.000 kroner til at få malet et portræt af den tidligere borgmester, Jens Ive (V). 

For selvom udgiften blev godkendt af et enigt økonomiudvalg, så mente en del borgere ikke, at kommunen burde bruge så mange penge, når der var økonomisk krise i samfundet, og der samtidig skulle skæres i kommunens udgifter på en række områder. 

Men mens borgere og politikere diskuterede højt og længe på Facebook, så  valgte Mia Egholm at stille et borgerforslag, så hun kunne få kommunalbestyrelsen til at genoverveje planerne. 

Det krævede 200 stemmer fra borgere i kommunen at få borgerforslaget taget op i kommunalbestyrelsen, og selvom det lykkedes på nærmest rekordtid, så var der ikke den store tilslutning fra partierne, da Mia Egholm argumenterede sin sag på mødet onsdag aften. 

Masser af steder at bruge penge

Her forklarede hun ellers efter bedste evne, at beløbet virkede højt, når nu man så på andre manglende prioriteringer i kommunen. 

- I min datters skovbørnehave, var der ikke råd til en toiletvogn, så i stedet bestod toilettet af nogle euro-paller og en murerspand. Julebelysningen er skåret ned, og der er sparet over en halv million kroner på børne- ungeområdet, så der er masser af steder at bruge penge, siger Mia Egholm til TV 2 Lorry. 

Hendes argumenter prellede dog af på politikerne, der hele vejen rundt afviste at støtte forslaget, men alligevel er hun glad for, hun gjorde det. 

- Det er stadig noget mærkeligt noget, at ingen ændrede holdning, men det er godt, at jeg gjorde det. For nu blev det i det mindste diskuteret i hele kommunalbestyrelsen, og fremover vil der også blive taget en større diskussion inden, der bliver taget en beslutning om at betale for portrætter, siger hun.

Og selvom politikerne altså ikke var enige med Mai Egholms borgerforslag, så var det alligevel godt, at hun fremsatte, siger Rudersdals borgmester, Ann Sofie Orth (K).

- Her var vi ikke enige, men derfor var det alligevel rigtig godt, at alle parter fik mulighed for præsentere deres argumenter, hvilket altid giver stof til eftertanke. Og uanset vil vi være klædt bedre på, hvis en lignende diskussion opstår på et senere tidspunkt, siger hun.   

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

internationale tilflyttere København hovedstadsområdet International Citizen Days velkomstarrangement

Sidste års rekorder overgås: Boom i internationale tilflyttere til hovedstadsområdet

kort overblikket ejendomsvurderinger parcelhus

Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Vis mere
20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Frida Dora Selma Interview senere mødetider artikel

Skoler tilpasser mødetider til elevers søvnbehov: "Før var alle trætte"

Vis mere