Oversigt

Seneste nyt

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

En 21-årig mand er blevet idømt to års ubetinget fængsel for såkaldte kontaktbedragerier, hvor han har udgivet sig for at være fra politiet og bedraget 16 ældre borgere for 2,5 millioner kroner.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse mandag formiddag.

Retten i Lyngby idømte torsdag den 21-årig mand - der kommer fra Hårlev i Stevns Kommune - fængselsstraffen for bedrageri af særlig grov beskaffenhed. 

Han blev dømt for at have svindlet sig til 2,5 millioner kroner fra 16 ældre borgere og for 11 gange at have forsøgt at snyde ældre borgere.

Retten lagde vægt på, at den dømte specifikt havde udset sig ældre borgere som ofre, og at der var tale om en meget grov, organiseret kriminalitet, der var begået i forening med en medgerningsmand henover en længere periode. Derudover blev han også dømt for at have udgivet sig for at være fra politiet. 

Manden tilstod alle forhold i Retten.

Udover et længere ophold i Hotel Gitterly, skal den dømte desuden betale det fulde beløb tilbage til de forurettede.

En række af den 21-åriges kontaktbedragerier er begået sammen med en 25-årig mand, som den 5. januar i år ligeledes blev idømt to års fængsel for kontaktbedrageri, oplyser Nordsjællands Politi.

Gerningsmændene ringede op og udgav sig for at være fra politiet og sagde til den ældre borger, at hans eller hendes konto var i fare for at blive hacket. 

Derfor ville ”politiet” stille en sikkerhedskonto til rådighed. Borgeren skulle bare hæve så mange penge som muligt, som ”politiet” så ville hente og indsætte på kontoen. 

Gerningsmændene lavede falske kvitteringer fra politiet. Nogle gange havde de bedrageridømte en falsk polititrøje på.

- Vi er tilfredse med, at vi i dette tilfælde har fået dømt ikke blot én, men to bagmænd i en så alvorlig sag. Vi har set en markant stigning i den type sager, hvor kriminelle udnytter ældre udsatte borgere. Derfor er det vigtigt, at retten har sendt et tydeligt signal om, at den slags kriminalitet straffes hårdt, siger anklager Christian Bruhn Andersen.