Brøndby-fans startede initiativ, da FCK-tilhængere blev truet til at smide trøjer

En video, der florerer på de sociale medier, viser, hvordan en FCK-tilhænger bliver presset af en mand i Brøndby-trøje til at tage sin klubtrøje af.

Den mangeårige Brøndby-fan Rasmus Augustesen var "pissetræt" af de ting, han det seneste døgns tid havde set.

Derfor besluttede han sig for at gøre noget, der måske ikke ligefrem er hverdag for en Brøndby-fan. Han valgte i samarbejde med en anden person at oprette en indsamling, hvor pengene skulle gå direkte til indkøb af FC København-trøjer.

quote Det gik ekstremt hurtigt. Vi er allerede oppe på 5000 kroner

Brøndby-fan Rasmus Augustesen om indsamlingen

Umiddelbart lyder det en kende specielt, da de to klubber er rivaler, men Rasmus Augustesen havde en grund.

Opdager video fra toget

Hele forløbet startede, da Rasmus Augustesen mandag blev opmærksom på en video på Facebook.

Videoen viste, hvordan en mand, der var iført Brøndby-trøje, truede en dreng med FCK-trøje til at tage sin t-shirt af i toget. Ifølge et øjenvidne, som B.T. har talt med, blev mindst tre personer truet til at tage deres FCK-trøjer af, og flere personer var med til at true. Mediet skriver ligeledes, at situationen ifølge deres oplysninger er meldt til politiet.

Hændelsen udspillede sig efter søndagens derby mellem de to klubber, og situationen i videoen gjorde Brøndby-fan Rasmus Augustesen vred.

- Jeg skammer mig over at være Brøndby-fan. For det er især, sådan vi bliver fremstillet, og det er desværre nogle få, der repræsenterer klubben på den måde. Det er jeg kort sagt pissetræt af, siger Rasmus Augustesen, der har fulgt Brøndby i 20 år, til TV 2 SPORT.

Derfor valgte han at gå videre med sagen.

Laver indsamling til drengene

Efter at have set videoen tog han kontakt til personen, der oprindeligt havde delt videoen på Facebook. Siden valgte Rasmus Augustesen selv at dele videoen af episoden på det sociale medie Twitter.

Videoen spredte sig hurtigt på mediet, hvor den i skrivende stund har over 134.000 visninger.

Sammen med personen, der i første omgang delte videoen, valgte han efterfølgende at oprette en indsamling til de drenge, der fik frataget deres FCK-trøjer i toget.

- Vi blev ret hurtige enige om, at vi ville lave en indsamling for at vise, at de fleste Brøndby-fans altså er fungerende mennesker, der vil andre det bedste. At vi rent faktisk er rigtig mange, der gerne vil have en underholdende kamp og kunne tage til fodbold uden at skulle blive overfaldet, siger han.

Stor støtte

Indsamlingen blev oprettet og delt på Twitter. Og støtten til drengene var enorm.

- Det gik ekstremt hurtigt. Vi er allerede kommet op på de 5000 kroner, vi gerne ville indsamle. Jeg tror, der gik under en halv time, siger Rasmus Augustesen, der valgte at lukke indsamlingen, efter de 5000 kroner var indsamlet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

FCK-profil tog kontakt

Flere Twitter-brugere var hurtige til at støtte indsamlingen, men de er ikke de eneste, der har haft lyst til at hjælpe.

FC København har også været ude på deres officielle Twitter-profil med en kommentar til videoen.

- Der florerer lige nu en video på Sociale Medier af en FCK-fan, der bliver truet til at tage sin trøje af. Vi ønsker ikke at gengive videoen, men vi vil meget gerne finde ham, så vi kan give ham og hans venner en god oplevelse, skriver de og opfordrer til at kontakte dem, hvis man ved noget.

Derudover har FCK-profilen Kevin Diks også rakt ud til Rasmus Augustesen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Han ville rigtig gerne hjælpe. Han har fået informationen på de tre drenge, vi har fundet frem til, der er blevet overfaldet. Det er superfedt. Kæmpe respekt for det, siger Rasmus Augustesen.

Ifølge B.T. er vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi godt bekendt med en lignende episode i et S-tog efter gårsdagens kamp, men de kan ikke bekræfte, om det er den samme hændelse.

FC København vandt søndagens derby med 4-1.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik