Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

Medlemmerne af Københavns Byvandrerlaug er frustrerede. Ligesom så mange andre erhvervsdrivende forhindrer coronarestriktionerne dem i at udføre deres arbejde.

Det kan være svært at finde rundt i de skiftende coronarestriktioner. Ikke mindst, når man er selvstændig erhvervsdrivende i en enmandsvirksomhed, der laver noget så nichepræget som byvandringer i København.

Medlemmerne af Københavns Byvandrerlaug plejer alle at leve af at lave byvandringer, hvor de fortæller om Københavns historie for cirka 35 folk ad gangen.

Men forsamlingsforbuddet på 10 personer betyder, at deres forretning ikke længere kan løbe rundt.

- Det er det samme som at bede os om at arbejde i fire måneder for en måneds løn. Nogen siger, at så må vi jo bare gå flere gange om dagen i mindre grupper, men det kan man ikke. For folk vil helst på en byvandring på bestemte tider af året og bestemte tider i løbet af dagen, fortæller Hanne Fabricius, der er medlem af Københavns Byvandrerlaug og har virksomheden TYRA.

Forvirring om forsamlingsforbuddet

Siden det blev muligt at samles op til 50 personer til udendørs idræts- og foreningsaktiviteter, har medlemmerne af Københavns Byvandrerlaug været i tvivl, om det hævede forsamlingsforbud også gjaldt for dem.

Københavns Byvandrerlaug består af selvstændige erhvervsdrivende med hver deres lille virksomhed, og de kan derfor ikke betegne deres aktiviteter som "foreningsaktiviteter". Vandreturene har heller ikke noget med idræt at gøre.

quote Vi må ikke arrangere vores egne ture for 50 personer, men vi må godt gå med på ture arrangeret af foreninger. Det er der jo ingen logik i.

Hanne Fabricius, medlem af Københavns Byvandrerlaug

Men på Kulturministeriets hjemmeside kan man læse, at "der gælder et forsamlingsforbud på 50 personer for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Med det forstås udendørs idræts- og foreningsaktiviteter arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner."

Kulturministeriet oplyser dog til TV 2 Lorry søndag, at denne formulering skal forstås sådan, at for eksempel virksomheder kan arrangere idrætsaktiviteter, hvor man må være samlet 50 personer. Og foreninger må arrangere kulturaktiviteter med 50 personer.

Københavns Byvandrerlaug er derfor underlagt forsamlingsforbuddet på 10 personer.

- Det synes vi er meget mærkeligt. Man kan lave en offentlig byvandring med 50 personer, der bliver samlet fra nær og fjern, hvis man er en forening, men vi må ikke arrangere det, siger Mads Kristian Mikkelsen, der også er medlem af Københavns Byvandrerlaug og har virksomheden Vandrehistorien.

- Vi må ikke arrangere vores egne ture for 50 personer, men vi må godt gå med på ture arrangeret af foreninger. Det er der jo ingen logik i, tilføjer Hanne Fabricius.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik