Hørsholms borgmester kræver genåbning: "Vi har inddæmmet smitten"

Borgmester i Hørsholm har skrevet til erhvervsministeren og Styrelsen for Patientsikkerhed med ønsket om øjeblikkelig genåbning

I Hørsholm er både kommunale institutioner og butikker lukket ned på grund af kommunens høje smittetal i sidste uge. 

Men borgmester Morten Slotved (K) mener, at smitten igen er under kontrol, og at de allerede nu er klar til at genåbne. 

Derfor har han skrevet direkte til erhvervsministeren og Styrelsen for Patientsikkerhed for at få Hørsholm Kommune genåbnet med det samme.

- Erhvervslivet lider virkelig under de forhold, vi har i dag. De er lukket ned, og det giver ingen mening, siger han til TV 2 Lorry.

- Fra den 2. til den 9. var mere end halvdelen af de smittede fra Rungsted Gymnasium. Det har vi fået inddæmmet, det har vi styr på. Det er ikke i erhvervslivet, vi har set smitten, siger borgmesteren.

Smittetallet falder

Hørsholm Kommune er midlertidigt nedlukket som følge af for høje smittetal. Nedlukningen følger regeringens model for automatisk nedlukning, som lukker en kommune, når der er flere end 250 smittede per 100.000 indbyggere.

Når den testkorrigerede incidens i 7 dage har været under 250, kan kommunen genåbne.

Tal fra Statens Seruminstitut viser, at det testkorrigerede incidenstal har været faldende siden søndag. Onsdag lød tallet på 223.

Og ifølge borgmesteren burde det være nok til at lade Hørsholm genåbne.

- Jeg er meget tryg ved, at vi får lov til at genåbne vores erhvervsliv i Hørsholm. Man viser coronapas, man gør alt muligt. Erhvervslivet er rigtig gode til at tage hensyn til hinanden.

Og på trods af at kommunerne ifølge modellen kan genåbne, når de har haft et lavt nok antal smittede i syv dage, mener borgmesteren ikke, at reglen giver mening.

- Borgerne skal kunne forstå de regler og vilkår, vi lever under. Det giver ikke mening, at vente syv dage, hvis man har inddæmmet smitten, siger Morten Slotved, borgmester i Hørsholm Kommune (K).

- Vi skal turde udfordre systemet, for det giver ikke mening at en planteskole ude i et landområde i et sogn, hvor der næsten ingen smittede er, skal være lukket, fordi de er en del af Hørsholm Kommune. Den giver ikke mening den her regel. 

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik