Ni bandefolk anholdt i København natten til fredag

Politiet fandt torsdag en skarpladt pistol og en maskinpistol med magasiner i et grønt område. Ni er anholdt.

Ni bandefolk blev torsdag aften anholdt, efter at politiet i et område på Nørrebro i København fandt to skydevåben. De ni bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, oplyser Københavns Politi.

 Ifølge Ritzaus oplysninger er der tale om ni personer med tilknytning til banden Loyal To Familia. Politiet har dog ikke oplyst yderligere om personernes bandetilhørsforhold.

Politiet oplyser ikke, hvad de ni mænd er sigtet for, men skriver i en pressemeddelelse, at mændene blev anholdt i et område, hvor politiet fandt to våben.

Der er tale om en skarpladt pistol samt en maskinpistol med tre tilhørende magasiner fyldt med patroner.

De blev fundet i et grønt område ved Rovsingsgade, som forbinder det ydre Nørrebro med det ydre Østerbro.

Leder også anholdt

Banden Loyal To Familia (LTF) spiller ifølge politiet en central rolle i forbindelse med flere af den seneste tids skudepisoder i hovedstaden.

Politiet har oprettet en såkaldt visitationszone som omfatter Nørrebro, Nordvestkvarteret, Brønshøj og flere andre bydele. Her henviser man netop til en konflikt mellem LTF og andre grupper som begrundelse for visitationszonen.

Zonen giver politiet ret til uden nogen konkret mistanke om noget ulovligt at kropsvisitere folk, der opholder sig i det offentlige rum. Også biler må politiet uden videre ransage.

I den forgangne weekend blev den formoede LTF-leder anholdt og fængslet. 

Anholdelsen af ham var dog ikke relateret til bandekonflikten, men drejede sig om nogle verbale trusler mod en politimand. Truslerne blev fremsat under en visitation på Blågårdsplads på Nørrebro.

Han selv siger, at der ikke er tale om trusler og nægter sig derfor skyldig i sigtelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik