Fundament vakler under Danmarks højeste flagstang - nu venter millionrenovering

Den ikoniske flagstang blev i sin tid givet som en gave til Dronning Margrethe i anledningen af hendes 50 års fødselsdag.

Danmarks højeste flagstang har efterhånden nogle år på bagen - 31 år helt nøjagtigt – og årene har sat deres spor – især i fundamentet, der nu er begyndt at slå revner.

Så nu har Brøndby Kommune afsat 1,5 millioner til at give flagstangen en opgradering.

- Vi skal simpelthen have den renoveret. Og man kan sige flagstangen og vores møller herude, det er Brøndbys Danefæ, så den tror jeg, at alle borgere vil være glade for, at vi renoverer, siger borgmester, Kent Max Magelund (S).

Den 50 meter høje Margrethe-flagstang blev i 1990 givet i gave til Dronningen fra Brøndby Kommune, Danmarks Idræts Forbund og Danmarks Olympiske Komité. 

Men for øjeblikket er det faktisk kun en lille stander, der vajer over idrætsanlægget ved Brøndby Stadion - det store trækker nemlig alt for meget i flagstangen.

Her ses Brøndbys borgmester foran den 50 meter høje flagstang.
Her ses Brøndbys borgmester foran den 50 meter høje flagstang.
Foto: TV 2 Lorry/Ellis Film

Set af mange hver eneste dag

For Kent Max Magelund var der ingen tvivl om, at flagstangen skulle bevares.

- Det er Danmarks højeste, og selv om man ikke lige ved det, så kan man jo godt se, at den står højt op. Og så bliver den jo set utrolig meget, fordi motorvejen ligger derude, og uanset hvor du kommer fra, så kan du se, når du nærmer dig Brøndby, siger borgmesteren.

Danmarks højeste flagstang
Foto: TV 2 Lorry/Ellis Film

Færdigrenoveret i 2022

Kommunen regner med at være færdig med renoveringen senest i starten af 2022.

Oprindeligt var flagstangen omkring 40 meter høj, men den blev overgået af en anden flagstang i konkurrencen om at være Danmarks højeste. Derfor blev den forlænget i 2000, da den skulle renoveres, så den atter er den højeste flagstang i landet.

På toppen af stangen sidder en forgyldt krone, der er tegnet af Brøndbys forhenværende borgmester Kjeld Rasmussen. Den er i sig selv en halv meter høj.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik