Marita udsat for livsfarligt cykel-hærværk: Barnesæde sad løst

En mor fra Brøndby opdagede, at der var fjernet bolte fra hendes bagagebærer, så børnesædet sad løst.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de seneste uger har der været flere voldsomme tilfælde af farligt hærværk i Hovedstadsområdet, hvor cykelhjul og bolte på bilhjul bliver løsnet, som kan føre til alvorlige ulykker.

quote Det var på begge sider, at boltene var skruet af, så det kan ikke være en tilfældighed

Marita Mathiasen, cyklist

Et tredje eksempel er, at der nu også er borgere, der i den seneste tid har oplevet at få løsnet bagagebærer med børnesæder på.

En af dem er Marita Mathiasen fra Brøndby. I sidste uge var hun ude for en meget kedelig oplevelse, der kunne være endt galt for hendes lille datter på knap to år.

VED DU NOGET?

Har du selv været ude for eller set eksempler på hærværket? Kontakt moen@tv2lorry.dk.

Da hun torsdag morgen kom ned til sin cykel, opdagede hun, at bagagebæreren med barnesæde sad løst. Der manglede to store bolte. Hendes teori er, at nogle med vilje har gjort det.

- De var tydeligvis blevet fjernet. Det er ikke så længe siden, at vi har fået sat den på af min svigerfar, der har helt styr på den slags, og tjekker at alt er i orden. Han har også efterspændt alle skruer og bolte, så jeg ved med sikkerhed, at alting sad godt fast, siger Marita Mathiasen til TV 2 Lorry.

- Det var på begge sider, at boltene var skruet af, så det kan ikke være en tilfældighed. Vi synes det er meget mistænkeligt og skræmmende. Det sker ofte herude, at folk får piftet deres cykler, men det her er at tage det et groft skridt videre fra drengestreger til noget potentielt livsfarligt. Heldigvis opdagede jeg det, inden jeg cyklede afsted med min datter.

Manglende skrue kan nemt overses

Den kedelige oplevelse har sat sine spor. I dag tør hun næsten ikke tænke tanken om, hvad der kunne være sket, hvis hun ikke havde opdaget det og sat sin datter i sædet og begyndt at cykle.

- Et fladt dæk opdager man hurtigt, men en manglende skrue kan man jo godt overse. Så nu tjekker jeg min cykel hver morgen, før jeg sætter mig op på den, siger hun.

Marita Mathiasen anmeldte ikke episoden til politiet, da hun tænkte, at det nok var for småt at bruge ressourcer på. Men sker det igen, går hun til politiet.

Hun vælger dog at råbe op om det for at advare andre, som aldrig tjekker deres cykler.

Samme advarsel kommer fra Kristina Walthersdorf Skorá fra Valby. Hun var for en uge siden på Ny Ellebjerg Station i København, da hun lagde mærke til et lidt usædvanligt syn ved cykelstativerne, mens hun ventede på sin mand og børn.

Her var et bagagebærer med barnesæde væltet bagover, og Kristina Skorá valgte at tage et billede, som hun efterfølgende delte på Facebook med en advarsel om at være opmærksom på løse børnesæder.

- Jeg så ikke nogen gøre det, men et par dage forinden havde jeg læst om en anden kvinde, som havde set nogle mænd pille ved cykler på en station, og at der i den forbindelse var et løst barnesæde bagefter. Så jeg var obs på det, for det er frygteligt noget og fuldstændigt vanvittigt at udsætte andre for fare på den måde.

Kristina Skorá er klar over, at det kan være en tilfældighed, som ikke nødvendigvis er forbundet med hærværk, men med den seneste tids episoder opfordrer hun andre til at være mere opmærksomme.

Cykelsmed: Den falder ikke bare af

TV 2 Lorry har vist billedet til cykelsmeden hos Frederiksberg Cykler. Han vurderer, at der enten er begået hærværk eller forsøg på tyveri.

- Sådan et barnesæde og bagagebærer falder ikke bare af, af sig selv. Der sidder nogle ordentlige bolte, der holder det fast, som selv jeg kan have problemer med at få af nogle gange. Selvom det sidder løst, så vil det først falde af, når man cykler, også selv om monteringen ikke er helt efter bogen.

- Her er der brugt kræfter, og man kan sige at det egentlig er heldigt, at det er faldet helt bagover, så der ikke kom en forælder og satte sit barn op på det sæde, for det ville gå galt, lyder det fra cykelsmeden.

Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi oplyser samstemmende til TV 2 Lorry, at man ikke har fået anmeldelser om løse børnesæder, men at man naturligvis vil blive taget seriøst, såfremt man har set eller været udsat for noget mistænkeligt. 

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
billige boliger udskydes

Mange billige boliger bliver udskudt eller aflyst

Line Dupont

148.000 følger med: Line bygger alt i alle rum

Vis mere